Italië is romantisch

geroosterde venkel

– Voor Italianen is eten de meest romantische bezigheid ever. Laat je dus gaan met een heerlijk spaghetti-diner à la Lady & de Vagebond met een smaakvolle fles Italiaanse wijn erbij, en als toetje natuurlijk een flinke gelati.

– Het beroemdste (en meest tragische) liefdeskoppel uit de geschiedenis is, inderdaad, van Italiaanse origine. Om wat specifieker te zijn: Romeo en Julia beminden elkaar in de stad Verona. Hun balkonnetje bestaat nog steeds, dus schroom niet om deze ultiem romantische scène na te spelen. Verder verdient het romantische Verona nog wat meer aandacht. Je struikelt er over romantische gebouwen, sierlijke fonteinen en mooie doorkijkjes.– In de buurt van Verona vind je het plaatsje Malcesine, met een prachtig romantisch middeleeuws kasteel. Absoluut de moeite waard.

– De liefde vindt je overal in Italië. In het Italiaans heet Rome Roma, en achterstevoren gespeld is dat dus ‘Amor’. Dat zegt genoeg.

– Het wereldrecord zoenen staat op naam van een Italiaans stelletje. Ze hielden het 31 uur en 18 minuten vol. Petje af!

– Tot slot nog een tip: Willen jullie je liefde vereeuwigen? Bevestig dan een hangslotje aan de lantaarnpaal op de Ponte Milvio in Rome, en gooi de sleutel over je linkerschouder de rivier in. Sluit dit romantische ritueel af met een lange, innige kus.