Je G-spot vergroten? Het kan!

geroosterde venkel

Wanneer je via penetratie niet makkelijk tot een orgamse komt, kun je overwegen via een cosmetische ingreep de kans hierop te vergroten. Een mogelijkheid is de G-spot-filler. Tijdens deze behandeling wordt de G-plek met een injectie vergroot, waardoor de oppervlakte van het plekje groter wordt. Hierdoor is de G-plek bij sex gevoeliger en zouden hoogtepunten intenser zijn. Bovendien is de kans op een vaginaal orgasme groter.

Vrouwonline sprak hierover met Jani van Loghem, arts bij Doctors Inc.

Werkt het, zo’n G-spot-behandeling?
“Ongeveer 50 procent van mijn patiënten merkt wel degelijk een verbetering. De grote vraag is natuurlijk of het door de behandeling komt, want het zou ook aan het placebo-effect kunnen liggen, al maakt dit het effect niet minder.”

Maar bestaat de G-plek wel?
“Of de G-plek werkelijk bestaat, is nog altijd een discussie in de wetenschappelijke literatuur, al lijken er steeds meer wetenschappelijke aanwijzingen te zijn dat de plek inderdaad bestaat. Sommige artsen menen dat het onzin is, anderen menen duidelijke aanwijzingen te vinden voor het bestaan ervan. Ik vind dat het aannemelijk is dat de ruimte tussen de vagina voorwand en de plasbuis een gevoelige erogene zone is van de vrouw. We vinden weliswaar geen duidelijk zichtbaar orgaantje, we zien wel contractiel klierweefsel met hoge concentratie van zenuweinden.”

Kan iedere vrouw haar G-plek laten vergroten?
“De patiënten die zich bij mij melden, moeten eerst diverse formulieren lezen, invullen en ondertekenen. Hierbij wordt onder andere een psychologische test afgenomen en de patiënt wordt erop gewezen dat het gebruik van vulmiddelen niet officieel geregistreerd is om op deze plaats geïnjecteerd te worden. Tevens word je gewezen op mogelijke bijwerkingen.”

Wat voor vrouwen komen voor een behandeling naar de kliniek?
“Ik zie eigenlijk twee categorieën. De grootste groep is seksueel actief en geïnteresseerd in sex en de G-plek-vergroting. Deze vrouwen willen hun seksleven intensiveren en onderzoeken mogelijkheden om dit te doen. Vaak zijn ze op basis van de verhalen van vriendinnen gewoon nieuwsgierig. Een andere groep bestaat voornamelijk uit postmenopauzale vrouwen, die kampen met een verminderd libido. In beide gevallen realiseren ze zich dat het seksuele leven erg belangrijk voor ze is en daarom maken zij doelbewust de keuze om hier verbetering in te zoeken.”

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
“De behandeling wordt uitgevoerd in een kliniek. Je neemt plaats in een gynaecologische stoel, met je benen in de beensteunen. Met een echoapparaat wordt op de vermoedelijke plaats van de G-plek een diktemeting gemaakt van de urovaginale ruimte, dat is de afstand tussen de plasbuis en de vagina. Vervolgens wordt op die plek verdovende gel aangebracht, waarna het slijmvlies verdoofd is. Daarna wordt eerst met een injectie een lokaal verdovingsmiddel ingespoten, kort daarna het vulmiddel (de filler). Vervolgens doen ze weer een diktemeting om te kijken of er meer filler nodig is.”

Hoe zit het met seks na de behandeling?
“Er wordt aanbevolen tot 4 uur na de behandeling geen seksuele handelingen te verrichten zodat het prikgaatje netjes sluit. Na ongeveer 4 tot 6 weken ga je op controle.”

Zijn er bijwerkingen?
“Er zijn mogelijke bijwerkingen, zoals pijn bij injectie, infectie en nabloeding. Omdat de behandeling met fillers in dit gebied niet officieel geregistreerd is, wil ik zo zorgvuldig mogelijk mijn patiënten voorlichten over de mogelijke risico’s, ook al zijn ze nog zo klein. Over het algemeen is de behandeling zeer veilig.”

Is het permanent?
“Het middel verdwijnt vanzelf, maar het effect hiervan kan blijvend zijn. Dit heb ik inmiddels van diverse patiënten teruggekregen. Ook al is de behandeling ruim twee jaar geleden uitgevoerd en het middel al een jaar verdwenen, ze hoeven geen herbehandeling. Dat is bijzonder aan deze behandeling.”

Wat vind je zelf van de behandeling?
“Ik ben gematigd enthousiast. Dat komt vooral doordat ik geen hoge succespercentages kan beloven. Maar als het werkt, is het natuurlijk een enorme verbetering in kwaliteit van leven. En daar gaat deze behandeling om. Degenen bij wie het werkt zijn wel erg blij. En dan maakt het natuurlijk niet uit of dat een placebo-effect is of een effect van de filler.”

Voor meer informatie of een afspraak (zonder verwijzing) kun je terecht bij Doctors Inc, telefoonnummer 020-8454525, www.doctors-inc.com