Je relatie verbeteren? Doe dít dan 30 seconden voor het slapengaan

relatie verbeteren

In een sleur belanden in je relatie overkomt de beste koppels. De tijd dat jullie elkaar nog liefdevolle berichtjes stuurden, ligt al láng achter jullie. Maar je zou op deze simpele manier al jullie band weer nieuw leven in kunnen blazen. Zó kun je je relatie verbeteren.

Lees ook:
Je partner belachelijk maken is eigenlijk hartstikke goed voor je relatie

En daar heb je slechts 30 seconden voor nodig. Dat moet wel lukken, toch?

Relatie verbeteren

Voordat je naar dromenland gaat na een drukke dag, is het belangrijk om even een halve minuut écht de tijd voor elkaar te nemen. Hierbij vertel je elkaar drie succesverhalen van de ander. Denk aan complimenten, maar ook bijvoorbeeld iets anders waardoor de ander gewoon net even dat goede gevoel krijgt. Dat kan gaan van ‘onwijs lekker gekookt vandaag’ tot ‘ik vind het zo knap dat jij je niks van de mening van anderen aantrekt’.

Ik zie jou

Waarom werkt dit? Nou, je bent hierdoor heel bewust bezig met je lief en je laat blijken dat je hem of haar ook echt ziet. Je krijgt hierdoor allebei meer zelfvertrouwen en dat zorgt weer voor meer motivatie in het dagelijks leven, zo wijst eerder onderzoek uit. Want je bent misschien wel 24/7 samen, maar hoeveel tijd neem je nu écht voor elkaar? Juist.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!