Je Snuggie of je seksleven

De meest briljante vondst is zo eenvoudig dat je er naar kijkt en denkt: dat ik dáár niet op gekomen ben. Ik noem een paperclip, de plastic vork met het kartelrandje. En opeens was daar: de Snuggie…

A-geile uitvinding
Al een jaar lang ben ik in de ban van de Snuggie. The blanket with sleeves. Ja, je leest het goed, een deken met mouwen. Ik weet niet of je al kennis hebt gemaakt met de Snuggie, het is de meest a-geile uitvinding op aarde. Eigenlijk is het een jurk van fleece, waar je op het eerste oog goed mee voor de dag kunt komen in je gospelkoor. Ware het niet dat de Snuggie een open ruggetje heeft. De Snuggie is namelijk bedoeld om onderkoelingsverschijnselen te voorkomen als je op de bank zit en wilt zappen. Toen ik de commercial voor het eerst zag, bleef ik er bijna in. Dit kon toch niet waar zijn?

Bluetooth-maandverband
Ja, het is waar. Ondanks de waarschuwing dat deze deken je seksleven om zeep helpt (zie hier een hilarische parodie, getiteld The WTF Blanket) zijn er 20 miljoen Snuggies verkocht. Ze vliegen de schappen uit. Een vriendin riep: ‘Wat een uitkomst. Waar koop ik zo’n ding?’ Waar ik toch wat verbaasd uit afleidde dat de Snuggie echt voorziet in een universele nesteldrang. Daar sta je dan bij Het Beste Idee van Nederland met je bluetooth-maandverband, het luchtbed met anker en de rollator-sneeuwschuif. Dekens met mouwen willen we!

Fleece-erotiek
Wat is er mis met de trui? Wanneer zijn we massaal en wereldwijd onder een fleecedeken gekropen?  En waar is de romantiek van het berenvel en de open haard gebleven? Lezen we straks in de Bouquetreeks zinnen als ‘Haar begeerte was zo groot dat ze met een sensuele beweging de Snuggie van haar gebronsde schouders liet glijden’. Of: ‘Ze liep naar de keuken om bier te halen en de open achterkant van haar Snuggie bracht hem in een allesverzengende staat van opwinding’?

Privacy in a bag
De Snuggie heeft nu concurrentie. Goddank, dacht ik. Kom maar op met die elektrische deken in de vom van een berenvel! Tot ik geconfronteerd werd met een ongekend staaltje fleeceterreur. Een boerka-pyjama met een schaap voorop. Zet je schrap, hier is: The Snazzy Napper. Zodat je ongestoord kan tukken in het openbaar. Its like…privacy in a baaaag?! Ik zag hem niet aankomen. Ik dacht geen moment: dat ik daar niet op ben gekomen. Ik dacht alleen maar aan die ene zin in de Bouquetreeks. ‘Handig drukte hij haar tegen zijn bekken aan, ze begon heftig te hijgen omdat ze geen adem kreeg door de ovale neusopening van haar Snazzy Napper.’  Sindsdien dans ik de Snugarena. Inderdaad, de Macarena in je Snuggie. Er zijn ergere dingen.

CC foto: britg.