Jij mag ’t zeggen: aardappelkoekjes

geroosterde venkel

Vroeger kwamen aardappelkoekjes veelal op tafel om een restje aardappelpuree van een dag eerder te verwerken. Tegenwoordig zijn ze een echt traktatie, helemaal als je wat verse kruiden, zongedroogde tomaatjes of olijven aan de puree toevoegt.

Bereid de aardappelpuree van zeer kruimige aardappelen, deze vallen gemakkelijk uitelkaar na het koken. Je herkent zeer kruimige aardappelen aan de rode verpakking.

Voor een extra krokant koekje, wentel je ze voor het bakken nog even door een beetje paneermeel.

Aardappelkoekjes, bijgerecht, voor 3 personen (of 2 volwassen en 2 kinderen):

ca. 1 kilo afgekoelde aardappelpuree
1-2 eetlepels bloem
25 g boter

1 Verdeel de koude aardappelpuree in 10 porties. Rol met bebloemde handen een stevige bal van elke portie. Druk elke bal plat tot een dik koekje.
2 Smelt de boter in de koekenpan. Bak de aardappelkoekjes in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin. Lekker met Zweedse gehakballetjes, dillemayonaise en kropsla.