Jij mag ’t zeggen: aspergetips met citroenmayonaise en pasta

geroosterde venkel

Silvia, laten we van de aspergetips een mooi voorgerecht maken. DW, de aspergetips kun je op je feestje serveren met de mayo als dip. Voor satétjes marineer je blokjes kipfilet in wat citroensap, olijfolie, zout en peper (AH heeft nu gemarineerde Thaise kipfiletblokjes). Steek ze aan stukjes citroengras of kleine satépennen en rooster ze in de grillpan mooi bruin en gaar. Serveer de satétjes ook bij de citroenmayonaise. De Catalaanse worstjes zijn al goed gekruid en dus ideaal als basis voor een simpele pasta.

Aspergetips met citroenmayonaise, voor 4 personen:

100 g groene aspergetips
3 el mayonaise
sap van 1/2 citroen
1-2 el verse kruiden naar keuze, bijv. dille, platte peterselie of koriander

Snijd een dun plakje van het uiteinde van de aspergetips en kook ze in gezouten water in 1-2 minuten beetgaar. Zorg dat ze een lekkere stevig beet houden! Spoel de aspergetips meteen koud onder stromend water. Meng de mayonaise met het citroensap en de kruiden. Verdeel de aspergetips over de borden en druppel de mayonaise erover. Heb je nog wat ham, garnaaltjes of zal gerookte vis in huis? leg dat dan tussen de aspergetips voor je de mayonaise erover verdeelt, lekker!

Pasta met Catalaans worstvlees, voor 4 personen:

350 g penne
50 g gerookt ontbijtspek, in reepjes
1 ui
2 el olijfolie
6 Catalaanse worstjes
2 el verse tijmblaadjes
royaal versgeraspte parmezaan of pecorino

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Bak het spek met de ui in de olie. Knijp het worstvlees boven de pan uit de Catalaanse worstjes en bak het rul. Breng op smaak met zout en peper en schep de penne, tijm en alvast een handje kaas erdoor. Schep de pasta in diepe borden of kommen en bestrooi met nog wat extra kaas. Lekker met een tomatensalade.