Jij mag ’t zeggen: rijst met kerriesaus en eieren

geroosterde venkel

Een prima idee van Silvia om vandaag rijst met kerriesaus en eieren te eten. Niet alleen vleesloos op deze Goede Vrijdag, meteen een goed gerecht om de Paasdagen in te luiden (of om te bewaren voor de overgebleven eieren na Pasen… 😉 ).

De lekkerste kerriesaus maak je met currypasta. Voor veel kinderen is de milde currypasta al tamelijk heet. Laten we daarom kerriepoeder nemen, voor een pittig accent kun je sambal toevoegen. De kokosmelk geeft de kerriesaus een zachte smaak. Lekker met gefruite uitjes en een frisse komkommersalade.

Voor wie vandaag toch vis wil, legt in plaats van de eieren 500 gram in stukken gesneden witvisfilet (bijvoorbeeld roodbaars, kabeljauw of koolvis) in de kerriesaus. Gaar de vis 6-8 minuten; zachtjes zodat de vis niet stuk gaart. Ook lekker zijn trouwens grote garnalen of gekookte mosselen.

Geurige rijst met kerriesaus en eieren, voor 4 personen:

300 g basmatirijst
2 uien, gesnipperd
2 el olijfolie
2 preien, in dunne ringen
2 el milde kerriepoeder
1 tuinkruidenbouillontablet
1 blik kokosmelk (400 ml)
6 hardgekookte eieren, gepeld
gefruite uitjes

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat droogstomen.
2. Fruit de ui in de olie en bak de prei mee. Bestrooi met de kerriepoeder en bak 1-2 minuten zachtjes mee.
3. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en schenk de kokosmelk erbij. Leg de eieren in de saus. Verwarm de kerriesaus met de deksel schuin op de pan op matig vuur ongeveer 10 minuten en laat de saus daarbij tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel wat sambal.
4. Serveer de rijst in kommen en schep de kerriesaus erop. Bestrooi met gefruite uitjes.