JO Vrouwen Feromonen

geroosterde venkel

Dat feromonen bestaan is wetenschappelijk aangetoond. Feromonen zijn lokstoffen waar mensen onbewust mee kunnen communiceren. Ze worden waargenomen door middel van het mysterieuze orgaan van Jacobson in de neusholte, dat ook wel ons ‘zesde zintuig’ wordt genoemd. Er zijn agressieferomonen, feromonen waardoor moeders hun baby herkennen, maar ook seksuele feromonen.

En die laatste zijn natuurlijk een geschenk uit de hemel voor de seksindustrie. Er wordt al jaren ‘spectaculaire aantrekkingskracht’ beloofd. Een liefdesparfum dat werkelijkheid is geworden.

Ook erotische webshop Willie verkoopt parfums met feromonen. Of deze ook werken, is nog niet zeker. Er zijn wetenschappers die beweren dat het orgaan van Jacobson een niet-werkend orgaan is. En bovendien zou het kunnen zijn dat nagemaakte feromonen anders werken dan echte feromonen.

Vrouwonline wilde het weten!

Marissa test ‘JO Vrouwen Feromonen’:

Laat ik allereerst zeggen dat ik geen ster ben in daten. Wat moet je zeggen tegen iemand die je nog maar één seconde kent? Ik had nog nooit een one-night-stand gehad. Toen Vrouwonline aan mij vroeg of ik de ‘JO Vrouwen Feromonen’ wilde testen, dacht ik: ‘Waarom niet?’ Het flesje zag er heel normaal uit eigenlijk, net zo’n uitverkoopparfum van het Kruidvat. Er zitten geen dierlijke bijproducten in, dat vind ik een fijn gevoel. Ik spoot het op en haastte me naar het café waar ik altijd heenga. Ik wachtte ongeduldig op de ‘stormloop van seksuele aantrekking’ die mij was beloofd. De enige ‘stormloop van seksuele aantrekking’ die ik kreeg was echter van de 60-jarige barman, die veelbetekenend knipoogde, en de moed zonk mij in de schoenen. Ik besloot toch wat moed te verzamelen en na een paar wijntjes ging ik aan dezelfde tafel zitten als een paar knappe mannen. Het lukte me zowaar om een gesprekje aan te knopen. En ik kan je vertellen: bij één van hen liep het uit op meer dan een gesprekje. Het zou best kunnen dat dit gewoon kwam omdat ik eindelijk moed had getoond en mijn muurbloempjesstatus van me af had weten te schudden. Dat het middel een placebo was. Maar misschien werken de feromonen wel echt.’


JO Vrouwen Feromonen kost € 28,25.