Jouw dromen en hun betekenis

geroosterde venkel

Vrijen met een andere vrouw? Met een vreemde? Met een celeb? Het vertelt allemaal iets over jezelf.

Heb jij wel eens een erotische droom? Dat je heftige seks hebt met George Clooney bijvoorbeeld? En voel je je daar misschien een beetje schuldig over naar je partner toe? Helemaal niet nodig. Zelfs dit soort dromen hebben een diepere betekenis!

Seks met een celeb
Dromen over seks met een celeb kan betekenen dat je te weinig gevoel van eigenwaarde hebt. Wat je eigenlijk wilt is meer zelfwaardering.

Seks met een vreemde
Als je droomt over seks met een vreemde, betekent dat (helaas) dat je niet tevreden bent over je seksleven. Die vreemdeling in je droom laat de fantasieën uitkomen, die je in het echte leven verborgen houdt.

Seks met je ex
Vannacht lekkere seks met je ex gehad? Geeft niet hoor! Dit betekent echt niet dat je je ex terug wilt of zoiets dergelijks. In je droom staat je ex voor vertrouwen en de belevenissen uit de gemeenschappelijke tijd die je misschien wel mist. Als je voortdurend droomt over je ex, kan dit natuurlijk wel betekenen dat je nog niet over die relatie heen bent.

Seks met een vrouw
Je kunt er een beetje van schrikken, als je wakker wordt en je beseft dat je zo juist heerlijk met een vrouw hebt gevreeën, terwijl je in het dagelijkse leven geen lesbische of bi-gevoelens hebt. Maar deze droom betekent niet dat je je man meteen aan de kant moet zetten. Het betekent dat je verlangt naar meer gevoel en tederheid in je relatie en dat je graag opener met je eigen seksualiteit wilt omgaan. Wat je verder daarmee doet, ligt helemaal aan jezelf.

Seks met een onbestaande geliefde
Als je van seks met een geliefde droomt, die er in de realiteit niet is, kan het zijn dat je in het echte leven te veel van je partner of iemand anders afhankelijk bent. De denkbeeldige relatie in je slaap is een vlucht voor ontevredenheid.

Seks met veel andere mensen tegelijkertijd
Ben je in het dagelijkse leven best tevreden met je vaste bedpartner, maar droom je over een orgie? De orgie staat voor jouw relatie tot andere mensen. Het kan ook zijn dat je gewoon meer liefde om je heen wilt.