Jullie grootste (Valentijns)dateblunders

dateblunders

De dag die je wist dat zou komen is hier: het is Valentijnsdag. Dat betekent dat er vandaag in de ganse wereld flink op los gedatet wordt. Die afspraakjes lopen echter niet altijd op rolletjes, zo blijkt uit verhalen van de VIVA-forummers…

  • “In mijn tienerjaren heb ik ooit tijdens Valentijnsdag al mijn moed verzameld om een van mijn beste vrienden, op wie ik een crush had, een kaart te sturen. Vertelt hij de dag zelf dat zijn broer zó’n lieve valentijnskaart had gekregen. Wat bleek? Ik had niet zijn hele naam erop gezet en hij en zijn broer hadden dezelfde voorletter. Zijn broer had zich mijn kaart dus toegeëigend. Hierna heb ik nooit meer een kaart gestuurd.”
  • “Na een aantal dates met een leuke man, kwam hij bij mij thuis. Laat op de avond, zodat m’n kinderen al lagen te slapen. Ze kenden hem wel van gezicht, maar toch. Wat denk je: we zaten nog geen kwartier op de bank of er was al een kind wakker omdat hij zijn knuffel kwijt was. Omdat hij ’s ochtends regelmatig bij mij in bed kroop, zocht hij in mijn slaapkamer. Even later kwam hij met een vibrator de woonkamer in gelopen. ‘Mama, dit lag in je nachtkastje. Wat is het?’ Ik ben nog nooit zo rood geweest.”
  • “Mijn date en ik brachten een avond door in een comedy club. Het was echt gezellig, ik had er een goed gevoel bij. Aan het einde van de avond was het tijd om af te rekenen. Mijn date zei dat hij zijn portemonnee was vergeten in de auto en dat hij die even snel zou halen. Na een halfuur was hij nog niet terug. Ik bellen, maar ik kreeg zijn voicemail. Was hij ’m gewoon gesmeerd! Zat ik daar met die rekening. Wat een loser.”
  • “Toen internetdaten net in opkomst was, sprak ik, na een tijdje heen en weer mailen, af met een jongen. Hij zou met de auto naar het station komen en vervolgens zouden we naar het strand rijden. Eenmaal op het station loop ik naar de parkeerplaats en zie ik een Volkswagen Golf waar ik kordaat op afstap. Ik doe de portier open, zie een zeer smakelijk uitziende man en ga zitten. ‘Zo, ik ben er klaar voor. Jij ook?’ vraag ik enthousiast. Op dat moment gaat mijn telefoon af. Ik neem op en hoor iemand gierend van de lach vragen: ‘Wat doe je nou, doos?’ Bleek ik bij de verkeerde man te zijn ingestapt. Mijn date stond er net achter. De jongen bij wie ik ingestapt was, was te verbijsterd om een woord uit te brengen. Met een vuurrood hoofd ben ik weer snel uitgestapt.”
  • “Ik ging uit eten met een date en droeg een strapless jurkje en sleehakken. We zaten buiten aan de straat, vlak bij de stoep. Het was een warme zomerdag en het terras was afgeladen. Mijn telefoon ging en ik zag dat het mijn broer was. Ik wilde opnemen, dus vond het wel zo netjes om even weg te lopen. Je voelt ‘m al aankomen… Ik vergat de stoep en ging fináál onderuit op straat. En dan heb ik het niet over een schattig struikeltje, maar echt recht als een plank op m’n bek. Het hele terras viel stil en ik hoorde zelfs een paar gilletjes. Ik ben zo snel mogelijk opgestaan. Om de situatie een beetje te redden, riep ik dat ik nog leefde en maakte ik een klein buiging. Interessant detail: mijn date was te erg in shock om me van de straat te plukken.”
  • “Mijn vriend en ik hadden afgesproken in de kroeg. Ik zag hem al zitten, ging achter hem staan en zoende ’m in zijn nek. Je raadt het al: hij was het niet…”
  • “Op een feestje had ik een jongen ontmoet. Aan het eind van de avond spraken we af dat we samen naar een optreden zouden gaan van een band die we allebei leuk vonden. Hij zou dan eerst uitgebreid voor mij koken. Een week later zat ik dus bij hem in de huiskamer. Hij had erg zijn best gedaan: ik kreeg een heerlijk driegangenmenu voorgeschoteld. Een paar uur later gingen we samen naar het concert. Op een gegeven moment begon mijn buik te borrelen, niet veel later werd ik kotsmisselijk. Ik kon nog net op tijd de wc halen, waar ik zo’n anderhalf uur lang erg close mee ben geweest. Toen ik weer een beetje was opgeknapt en terug de concertzaal in ging, was mijn date verdwenen. De volgende dag belde ik hem om mijn excuses aan te bieden. Hij dacht dat ik ’m gepeerd was en was flink kwaad. Toen ik had uitgelegd waar ik de hele avond had uitgehangen, was hij even stil. ‘O… nou, whatever.’ Daarna gooide hij de hoorn erop. Ik heb nooit meer iets van hem vernomen. Eikel.”
Beeld: iStock