Kantoorliefdes

geroosterde venkel

Vaker dan ooit worden er binnen bedrijven borrels en bedrijfsuitjes georganiseerd die bijdragen aan een persoonlijker contact tussen werknemers. Collega’s worden opener en losser ten opzichte van elkaar. Wat natuurlijk ook niet zo gek is als je bedenkt dat veel werknemers hun collega’s nog vaker zien dan hun eigen partner of vrienden.


In een team werken of intiem werken?
Ook doordat er steeds meer met elkaar wordt samengewerkt kan teamwerk leiden tot intiem werk. Mensen gaan nauw samenwerken, vertrouwen elkaar en lossen samen problemen op. Er worden samen overuren gemaakt, je gaat samen op reis en je maakt samen zowel successen als tegenvallers mee wat zorgt voor een band. Geen wonder dat dit leidt tot het opbloeien van liefdes op de werkvloer!

Wat vindt de baas?
Bazen zien het liever niet gebeuren dat er een liefdesrelatie in zijn of haar bedrijf opbloeit. Zulke relaties kunnen voor veel nadelen zorgen, zoals minder productiviteit, irritaties bij andere collega’s, ruzies tussen de tortelduifjes of met hun collega’s, een slechtere werksfeer en veel geroddel.

In Nederland mogen bazen hun werknemers niet om liefdesredenen ontslaan. Alleen wanneer de relatie problemen veroorzaakt die leiden tot een onacceptabele werksfeer, mag en kan de werkgever ingrijpen.

Do’s
• Als de relatie serieus is en als het werk er verder niet onder lijdt, doe je er goed aan om je relatie openbaar te maken. Het is moeilijk om het te vertellen aan collega’s en je leidinggevende, maar als ze het eenmaal waarderen en accepteren is het voor alle partijen alleen maar beter.
• Houd privé en werk gescheiden, vooral wanneer je ruzie hebt! Blijf jezelf professioneel opstellen.
• Hoewel het je werk wel een stuk leuker maakt, is het belangrijk dat je je blijft focussen op het werk en niet teveel aandacht aan je partner geeft.

Don’ts
• Maak je partner na een ruzie niet zwart bij collega’s! Daar kun je spijt van krijgen. Je liefdesleven is privé en houd pikante details dan ook voor je.
• Houd op het werk de handjes thuis. Je hoeft je geluk niet te delen met je collega’s, die zitten daar vast niet op te wachten…
• Pap niet aan met je baas! Ook al klinkt het spannend en verleidelijk, je collega’s zullen het je waarschijnlijk niet in dank afnemen. Voor je het weet worden er vraagtekens gezet bij een eventuele promotie of wordt je baas beschuldigd van voortrekkerij.
• Scharrelen. Als je weet dat het toch nooit iets serieus zal worden, doe je er goed aan om er ook niet aan te beginnen. De kans dat er vervelende situaties zullen ontstaan is nu eenmaal groot!

Als de relatie mislukt…
Een breuk kan leiden tot depressie onder een van de twee, of bij allebei. Ook concentratieproblemen en demotivatie kunnen het gevolg zijn. In het ergste geval komt één van de twee niet meer opdagen op het werk. Samenwerken zit er even niet meer in. Denk daarom van tevoren goed na of het de relatie waard is.

Wist je dat…
– één op de 10 werknemers zijn of haar levenspartner op de werkvloer heeft gevonden?
– één op de 4 werknemers wel eens een relatie met een collega heeft gehad?
– 70% van de affaires stuk loopt?
– je in Nederland niet ontslagen kunt worden om liefdesredenen?
– het in Amerika een gewoonte is om in het contract op te nemen dat er geen schadeclaims worden uitgekeerd als er een relatie op het werk stuk loopt?