Kiki #122: ‘Na een weergaloos orgasme had ik niet zoveel zin meer in een discussie’

Kiki Faber

Kiki Faber (27) – inderdaad het nichtje van de welbekende Floor Faber – woont in Amsterdam, waar ze met haar grote mond, impulsiviteit en chaotische gedrag genoeg dingen meemaakt. Op viva.nl/kiki deelt ze elke week haar belevenissen.

Lees ook:
Kiki #121: ‘Die gast loopt achter je aan te hijgen alsof je een loopse teef bent.’

Woensdag

Vreemde tent waar Floor me mee naartoe heeft genomen. De obers zijn zo gespierd dat het lijkt of ze eerder gewichten gaan heffen dan eten serveren. Opvallend veel gays ook onder de klanten. Nadat we hebben besteld, begint ze enthousiast te vertellen over haar appartement, potentiële kopers en andere huizen met tuinen. Daar heeft ze het de laatste tijd alleen maar over. Ik probeer geïnteresseerd te kijken terwijl mijn gedachten afdwalen naar Kees. We zijn zo ongeveer weer oké, denk ik. Vrijdagavond appte hij of hij kon langskomen. Floor was bij Martijn aan het eten, dus dat kwam goed uit. Ik dacht: dit is het moment voor een serieus gesprek. Hij moet echt gaan inzien dat zijn jaloezie nergens op slaat, en zo niet, dan moet hij maar eens praten met een deskundige. Maar toen hij voor me stond, me een merkwaardige oranje bloem gaf en me zoende, vergat ik wat ik allemaal tegen hem wilde zeggen. We gingen met elkaar naar bed en na een weergaloos orgasme had ik niet zoveel zin meer in een discussie. Binnenkort moet ik het nog maar eens proberen, want zijn jaloezie is wel iets dat ons steeds weer opbreekt.

Floor pakt de fles wijn en schenkt onze glazen nog eens bij. ‘ En wat zegt Kees ervan dat jullie gaan samenwonen?’

‘Hoe kom je daar nu bij?’ zeg ik verbaasd. ‘Je weet toch hoe groot hij woont: er kan net een bed en een bank in zijn kamer. Volgens mij is het tussen ons snel voorbij als ik bij hem intrek. Ik moet iets anders zoeken, het is alleen allemaal zo idioot duur. ’

‘Het komt vast goed.’

Ja ja, lekker makkelijk. Kwaad zeg ik: ‘Het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken is of je huis veel geld of krankzinnig veel geld oplevert. Ik heb andere problemen. Door die stomme coronacrisis ben ik alles kwijt: de band kan niet optreden, Noëlle heeft haar winkel moeten sluiten waardoor ik nu achter die fucking kassa zit en daarmee verdien ik te weinig voor een eigen huisje. Ik denk dat ik straks weer bij mijn moeder moet gaan wonen.’ Nee, ik ga toch niet janken? Met mijn servet veeg ik mijn wang droog en zeg: ‘Ik weet gewoon niet waar het allemaal naartoe moet. Vroeger had ik een duidelijk doel: ik wilde een goede zangeres worden, veel optreden en had een baantje voor de financiële zekerheid. En nu.. Ik werk in de buurtsuper. Dat is mijn leven!’ 
Als ze nu weer zegt dat het allemaal wel goed komt, geef ik haar een klap, maar in plaats daarvan zegt ze dat ze om zich heen gaat vragen of iemand woonruimte weet.

‘Het moet lukken,’ zeg ik. ‘Dat moet gewoon.’

Zaterdag

Mia heeft me meegenomen naar iets dat officieel geen festival is, maar er alles van weg heeft. Toffe muziek, dansende mensen, barbecuegeuren, tentjes,  vrienden en vage bekenden, gebruinde lichamen en blije gezichten. In tijden heb ik me niet zo gelukkig gevoeld. Even verderop zit Kees met een meisje te kletsen, en zo te zien heeft hij het ook waanzinnig naar zijn zin.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief