Kiki #41: ‘We zoenen elkaar tot we doorweekt zijn’

Kiki Faber

Kiki Faber (26) – inderdaad het nichtje van de welbekende Floor Faber – is pas verhuisd naar de grote stad Amsterdam, waar ze met haar grote mond, impulsiviteit en chaotische gedrag genoeg dingen meemaakt. Op viva.nl/kiki deelt ze elke week haar belevenissen.

Lees ook: Kiki #40: ‘Ik onderdruk een diepe zucht. Wat kan hij toch moeilijk doen’

Maandag

Nog nooit heb ik gegeten in zo’n chic restaurant. Zodra mijn wijnglas leeg is, staat er een ober naast me om die bij te vullen (oppassen dat ik niet te veel zuip), en de gerechten zijn gemaakt met allerlei rare ingrediënten en kunnen zo op Insta. Ik zou ontzettend van het eten genieten als ik niet zo gespannen was. Schuin tegenover me zit Marcus, de vader van Kees: een vijftiger die lijkt op Leo Blokhuis. Naast hem Lisa, een dame met lange blonde manen, minstens twee maten slanker dan ik en met superstrakke eyelinerwings. Ik zou wel willen vragen hoe ze dat doet, maar dan voel ik me helemaal zo’n nitwit. Kees prikt bozig in zijn eten terwijl hij af en toe een eenlettergrepig antwoord geeft op vragen die zijn vader stelt. Ondertussen probeer ik gezellig te kletsen met Lisa, maar dat is lastig als je weinig met elkaar gemeen hebt. Ze weet niets van muziek en ik ben niet zo thuis in binnenhuisarchitectuur. Tenminste, toen ik zei: ‘Dan kom je zeker vaak in Ikea,’ keek ze me heel raar aan.

Marcus heft zijn glas. ‘Ik wil graag een toast uitbrengen op dit gezin. Ik ben zo blij dat we deze kerst samen vieren. Inmiddels ben ik er wel achter familie het belangrijkste in je leven is.’

‘Jezus, wat ben je toch een lul!’ Kees gooit zijn servet op tafel en loopt weg.

Verward kijk ik Liza en Marcus aan. ‘Ik ga maar even naar hem toe.’

In de gang krijgt Kees net zijn jas aangereikt door een ober. ‘Ik doe niet langer aan deze poppenkast mee. Familie het belangrijkst – hoe kan hij dat nou zeggen? Wie bedoelt hij dan: die Liza? Volgend jaar zit hij hier met een ander wijf en van mij heeft hij zich nog nooit veel aangetrokken. Wij zitten hier echt alleen zodat hij zich kan verbeelden dat hij een gezin heeft – een happy family met kerst. Wat een bullshit! Ga je mee?’

Even twijfel ik of ik Marcus moet bedanken voor het eten, maar dan trek ik mijn jas aan. Het regent hard en Kees is zo kwaad dat hij met grote passen voor me uit loopt. Ik heb laarsjes aan waarin ik vooral mooi kan zitten en mijn tenen doen dan ook gemeen pijn wanneer ik hem probeer bij te houden. Na een poosje geef ik het op. ‘Wacht op mij!’ roep ik naar zijn kwade rug.

Hij draait zich om en loopt naar me toe. ‘Sorry, sorry voor alles.’ Hij omhelst me en we zoenen elkaar tot we doorweekt zijn.

Dinsdag

‘Blijf nou liggen,’ zegt Kees terwijl hij mijn arm beetpakt. Net hebben we heerlijk slome ochtendseks gehad. ‘Nee, we mogen nu eindelijk de cadeautjes uitpakken.’ Ik zet een kerstmuts op, haal de pakjes onder de boom vandaan en leg ze op bed. ‘Jij mag als eerste iets uitpakken!’

‘Ik heb het beste al. Je weet niet hoe mooi je eruitziet, in je blootje met die gekke muts op.’ Hij kijkt me zo lief aan dat de tranen in mijn ogen springen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.