Kinderen vaak reden voor vreemdgaan

geroosterde venkel


De meeste kersverse ouders zullen toegeven dat het hebben van kinderen leuk is, maar dat het ook veel stress geeft.

Weinig slaap, financiële problemen en een andere dagelijkse dynamiek zorgen ervoor dat de relatie tussen de ouders gespannen kan worden. Sterker nog, het hebben van een koter is volgens een onderzoek van Victoria Milan dé reden dat mannen vreemdgaan.

Sexdrive

Uit het onderzoek, gehouden onder zo’n 5000 mannelijke vreemdgangers, blijkt dat 78% van de ondervraagden in hun eerste huwelijk zitten. Maar liefst 82% van hen houdt er, na het krijgen van een kind, een minnares op na. Dé reden voor een affaire is in 30% van de gevallen dat de seks met hun partner niet meer gepassioneerd is sinds de komst van de baby.

Slaaptekort

Ongeveer een kwart (23%) voert als excuus aan dat het gebrek aan slaap ervoor zorgt dat er problemen in de slaapkamer ontstaan. Daardoor zoeken ze het maar buiten de deur. Bovendien gaat alle aandacht van de vrouwen volgens de vreemdgangers naar de baby en nauwelijks nog naar de mannen zelf.

Volwassener

Sigurd Vedal, algemeen directeur van Victoria Milan, heeft er ook wel een verklaring voor. “In het algemeen geeft een affaire de man een sterker gevoel omdat ze hun ervaringen uit het verleden beter kunnen corrigeren en zodoende volwassener naar een relatie kunnen kijken. De problemen komen ook steeds vaker voor rond ouderschap bij een eerste relatie, dat heeft met leeftijd en ervaring te maken”, zegt hij tegen Daily Mail.

Bron: BuzzO