Klaar met mannen? Sex met robots is de toekomst!

robots

Sex met een robot, zie jij ’t zitten? Als we expert Helen Driscoll mogen geloven zijn fysieke relaties maar ouderwets. Een relatie met een robot, dát is de toekomst! Want tja, waarom nog een doodgewone man aan je zij als je kan kiezen voor een robot die alles doet wat je wilt?

Het klinkt misschien wat vreemd, maar volgens Helen Driscoll, expert op gebied van sexpsychologie op de Universiteit van Sunderland, zijn relaties met robots de toekomst. De fysieke verhoudingen met mensen zoals we die nu kennen, worden over 50 jaar al gezien als primitief. Robofilie – het voelen van sexuele aantrekkingskracht tot robots – wordt daarentegen steeds normaler. Sterker nog, het zou best kunnen dat je na je robofilische ervaringen niet meer anders wilt.

“In deze tijd van social media en online gaming brengen we steeds meer tijd door in virtuele werelden”, vertelt Driscoll. “Virtuele realiteit wordt steeds realistischer en groter en de mogelijkheden nemen toe om sexuele ervaringen met mensen na te bootsen en zelfs  te verbeteren. Het is daarom denkbaar dat sommige mensen sex met een robot verkiezen boven sex met de eigen partner.”

Of dat voor een betere sfeer zorgt, valt te betwijfelen. Niet iedereen zal het waarderen als zijn of haar partner sexuele handelingen verricht met een robot. “Virtuele sex zal door sommigen worden gezien als ontrouw, wat problemen kan veroorzaken.” Alsnog zouden robots volgens Driscoll een oplossing kunnen bieden aan mensen die geen partner kunnen vinden of hun partner zijn verloren. “Uiteindelijk is een virtuele relatie beter dan helemaal geen relatie”, vindt zij.

Hoewel het concept feilloos aansluit bij het huidige tijdperk, is er ook een downside. Het gebrek aan interactie met echte mensen kan schadelijk zijn en leiden tot eenzaamheid en isolatie. Of je het voor je mentale gezondheid moet doen, valt dus te betwijfelen.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.