Klaar om samen te wonen? 5 tekenen!

geroosterde venkel

Jij en je partner zijn dol op elkaar en zouden het liefst de hele dag bij elkaar zijn. Zou de tijd al rijp zijn om samen te gaan wonen? Lees dit eerst even als je erover nadenkt om die stap te nemen. Als je deze 5 vragen positief kan beantwoorden, kun je namelijk zonder kopzorgen bij elkaar intrekken!

Je hebt al een tijdje een relatie en alles gaat lekker. Af en toe een klein ruzietje, maar de vrede is snel hersteld. Langzaamaan ga je serieus nadenken over de toekomst: zijn jij en je lief er al klaar voor om samen te gaan wonen? Lees snel de 5 tekenen hieronder als je het nog niet zeker weet.

 

Ben je al van de roze wolk af?

In het begin bekijk je je partner door een roze bril: hij is de meest perfecte persoon op aarde, hij kan (nog) niks fout doen en je vertrekt altijd weer met een gelukzalig gevoel. Als de ‘wittebroodsweken’ voorbij zijn, weet je vaak snel genoeg of er een lange relatie in zit.

Komen jullie een weekend samen door zonder irritatie?

Het is al een goed begin als jullie een weekend met elkaar kunnen doorbrengen zonder ruzies of irritaties. Als je samenwoont, kun je natuurlijk helemaal niet om elkaar heen. De echte test is of het doordeweeks ook net zo goed gaat. Na een lange, vermoeiende werkdag kun je behoorlijk geprikkeld zijn.

Komen jullie ook een vakantie goed door?

Een vakantie is de ultieme relatietest. Je bent de hele dag samen, leert elkaar beter kennen enmoet samen beslissingen maken. Als jullie samen een vakantie goed overleven, is de kans groot dat samenwonen ook een succes wordt.

Spreek je je gevoel uit als je boos bent?

Je hebt alleen jezelf ermee als je zwijgt wanneer je boos bent op je partner. Spreken is goud, in dit geval! Zelfs kleine irritaties en conflicten kun je het beste meteen uitspreken. Weglopen of pas uren, dagen of weken later het probleem op tafel leggen is funest.

Hebben jullie allebei dezelfde toekomst voor ogen?

Samenwonen is vaak het eerste stapje naar het complete plaatje van huisje-boompje-beestje. Voordat jullie bij elkaar intrekken, moeten jullie qua toekomstplannen en verwachtingen wel op één lijn liggen.

Bron: The Stir