Kleffe stelletjes: lief of irritant?

klef

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: kleffe stellen in het openbaar.

Hand in hand lopen, een vluchtige kus of een hevige tongzoen. Hoe ver vind jij dat een stel kan gaan in het openbaar? Dit vinden de VIVA-forummers van love birds op straat.

 • Mrs_Big: “Liever een verliefd stel dan kirrende groepen vrouwen rondom baby’s. Of dronken mensen op straat. Of schreeuwende en ruziezoekende mensen. Ik kan eigenlijk heel veel dingen bedenken die irritanter zijn dan een klef stel.”
 • Gele_Suikerspin: “Ik vind verliefde stellen lief en leuk als ik happy ben. Als ik net single ben doet het pijn en is het irritant. Ze zijn dan ineens óveral met hun kleffe gedoe.”
 • Ttass28: “Mijn verloofde en ik zoenen op straat, houden elkaars hand vast en als we met de trein gaan, zitten we de hele reis te zoenen. Wij zijn zeker een klef stel, dat geef ik eerlijk toe.”
 • apppie: “Echt zoenen doe je gewoon thuis, vind ik. Of hoogstens in de bioscoop. In elk geval niet op straat. Voelt voor mijzelf ook niet fijn. Te intiem om dat voor de snufferd van onschuldige omstanders te doen.”
 • elisabethrose: “Ik vind het lief en kan er echt vrolijk van worden (zolang ze niet uitgebreid zitten te tongen). Er zou wat meer liefde voor elkaar mogen zijn in de wereld, dat zou een hoop problemen oplossen. Vriendlief en ik lopen eigenlijk bijna altijd hand in hand (ja, ook nog na drie jaar). In de trein leun ik tegen hem aan, op straat geef ik ‘m ook makkelijk een kus.”
 • sugarmiss: “Elkaars hand vasthouden is lief. Uitgebreid tongen in het openbaar vind ik schaamteloos en ordinair. Maar ik zou er zeker niets van zeggen, want in principe doen ze niets verkeerd.”
 • Chaio: “Wij lopen na ruim 9,5 jaar nog steeds vaak hand in hand als we met zijn tweeën zijn. Wanneer er vrienden bij zijn, houden we hier uiteraard rekening mee en doen we dit bewust niet. Als ik een bejaard stel hand in hand zie lopen, smelt ik vanbinnen. Ik vind dat er zo lief uitzien.”
 • Robyn89: “Mensen horen zoenen is een van mijn grootste ergernissen. Laatst zat ik twee uur in de trein (helaas gereserveerde plekken), en achter mij zat een stelletje uitgebreid smakkend te zoenen. Dan heb ik serieus nog liever een huilende baby.”
 • Miss-Colorado: “Dat uitgebreide aflebberen hoeft voor mij niet zo nodig in het openbaar. Mensen die dit wel nodig vinden, vind ik dan ook erg irritant en egoïstisch. Stellen die hand in hand lopen vind ik op zich wel lief.”
 • Annelaure: “Liefde vind ik prima, geilheid gaat me te ver.”
 • Moonchild82: “Je hebt kleffe stelletjes en écht kleffe stelletjes: stellen die elkaars gezicht zowat opeten. Dat laatste hoeft van mij niet zo.”

Deze week lees je in VIVA alles over relaties en daten! Bestel hem hier online.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.