Koken met Karin, kleine moeite groot effect

geroosterde venkel

Regelmatig sta ik vanaf mijn laptop te koken in de keuken. Niet handig. Dat heeft collega foodblogger Karin goed begrepen! Enkele recepten die zij eerder op haar site www.kokenmetkarin.nl plaatste aangevuld met weer veel nieuwe recepten zijn gebundeld in haar kookboek Koken met Karin, kleine moeite, groot effect.

Volgens Karin zijn er in Nederland teveel mensen die koken lastig & ingewikkeld vinden. Daar wil Karin iets aan doen. Koken met kleine moeite, groot effect betekent weinig tijd achter de pannen én blij verraste eters aan tafel. En iedereen kan het!

Karin kookt trouwens niet alleen, ook illustreren kan ze als de beste. Verwacht geen gelikte foto’s maar geniet van de vrolijke illustraties die de handelingen vaak extra duidelijk maken of een praktische tip onthullen. Ook erg praktisch: een leeslint (van keukentouw uiteraard).

Een van Karins favoriete recept uit het boek is zalmfilet met pesto en rauwe ham uit de oven. ‘Een recept dat iedereen lekker vindt, makkelijk én verrasssend en ideaal voor grote hoeveelheden want goed van tevoren klaar te maken.’ Ook de pavlova is favoriet. ‘Ik heb nog nooit meegemaakt dat ‘ie niet tot de laatste kruimel wordt verslonden, hoe groot ik hem ook maak.’

Een hele vis in zoutkorst moet iedereen beslist ook eens maken! ‘Verbijsterend simpel, spectaculair en boordevol smaak. We mogen haar wakker maken voor coquilles, frambozen en kopjes thee. Maar absoluut niet voor zuurkool.

Nu het boek in de winkel ligt, heeft ze weer volop tijd… of toch niet? Het kookworkshopseizoen is weer losgebarsten. Vrijgezellenfeestjes maar ook schrijf- en tekenopdrachten kloppen aan. ‘Er moeten ook dringend weer nieuwe kookvideo’s voor mijn site worden opgenomen. Én er is een toernee gepland langs een hele serie boekwinkels.’ Gewapend met haar electrische oventje gaat ze tussen de boeken lekkere hapjes maken en natuurlijk haar boeken signeren,

Het allereerste boek wordt zaterdag 24 maart van 14-16 uur in boekhandel De Sperwer in Amsterdam gepresenteerd, adres: Gerard Dousstraat 226. Alle Karins die langskomen, ontvangen een gratis exemplaar!

Wil je een persoonlijk gesigneerd exemplaar? Bestel h’m dan via kokenmetkarin.nl en je krijgt jóuw boek zo snel mogelijk na verschijning thuisbezorgd. (pssst… ook leuk als kadootje als je gaat paasbrunchen bij vrienden!)

Morgen ga ik boodschappen doen, deze week gaan we Koken met Karin.

Koken met Karin ‘Kleine moeite, groot effect’
Karin Luiten, 15 euro
ISBN 978-90-230-1197-2 Uitgeverij Becht