Kom je ook?

Als het goed is kan 96 procent van de Viva-vrouwen deze vraag positief beantwoorden. Benieuwd naar de rest van de resultaten van de klaarkom-enquête?

Hoogtepunten
In de nieuwste Viva kun je uitgebreid de resultaten lezen van het grote klaarkom-onderzoek. Hoe vaak? Waar? Met wie? En hoe? Hieronder vind je alvast enkele ‘hoogtepunten’.

Goed, de meeste vrouwen lukt het dus om klaar te komen. 45% doet dat het makkelijkst met zijn of haar partner erbij, maar 40% doet het liever zelf. De meerderheid (48%) komt op die manier ook het makkelijkst klaar. Het minst makkelijk lukt dat door middel van penetratie (17%).

Fantaseren
Veel vrouwen durven het niet toe te geven, maar er wordt flink wat in bed gefantaseerd. 37% visualiseert wel eens een andere bedpartner tijdens de daad. Wie, dat is helaas niet gevraagd…

Meervoudige orgasmes: in pornofilms lijkt het de dagelijkse gang van zaken, maar in het echte leven is dat toch echt niet het geval. 41% lukt het, maar alleen als er echt hard aan gewerkt wordt. Ook het vaginaal orgasme kennen we vooral uit de verhalen en de film. 6% komt op die manier klaar, terwijl 50% vaker clitoraal klaarkomt.

Geen orgasme, geen probleem
Is goede seks onlosmakelijk verbonden met het krijgen van een orgasme? 10% vindt van wel. Maar de meerderheid vindt van niet: 51% kan zonder orgasme ook van de seks genieten. Vinden de Viva-vrouwen het erg als het niet lukt om klaar te komen? Nee, dat niet. 62% schaamt zich niet, maar 6% doet dat wel.

En dan het befaamde Meg Ryan-moment: het gefakete orgasme. Wordt dat nou eigenlijk vaak gedaan? 51% zegt: nee. Zij vinden dat dit tegen hun gevoel in gaat. Maar 7% doet het wel, vaak zelfs. 3% soms. Mannen, wees dus gewaarschuwd…

© foto: SimplyAbbey