Bewezen: koppels die samen doelen stellen hebben betere seks

Voor het nieuwe jaar wens ik: betere seks! Onder de noemer new yearnew you, stellen veel mensen doelen voor zichzelf. Op werkgebied, maar ook in de privésferen. En als het aankomt op ons seksleven, zijn we altijd op zoek naar manieren om beter te worden. Of: naar tijd om meer seks te hebben.

En guess what, als je samen met je (bed)partner doelen stelt hebben jullie betere seks. Lees en leer.

Individueel

Om bij jezelf te beginnen, een recente studie van Calexotics, een fabrikant van sekstoys, toont aan dat mensen die weten dat ze ergens écht goed in zijn, het makkelijker vinden om doelen voor zichzelf stellen. Wat blijkbaar ook tot betere seks leidt.

Zo bleek uit het onderzoek dat 93% van de mensen die zeggen dat ze geweldige seks hebben, dagelijks (!) doelen voor zichzelf stellen. De deelnemers die aangeven dat hun seksleven ‘saai’ en ‘non-existent’ is (52%), blijken ook minder consequent doelen te stellen.

Lees ook:
Erotisch verhaal: ‘Ik had nooit eerder zo naar mijn beste vriend gekeken’

Partner

Het is al een opgave om voor jezelf doelen te stellen (en die na te streven), laat staan dat je dit samen met je (bed)partner doet. Maar uit het onderzoek bleek dat 84% van de koppels die samen doelen stellen, ongelooflijke seks hebben. En dat vergeleken met de 42% van de koppels die zeggen dat hun seksleven dus ‘saai’ is.

Daarnaast waren de koppels die samen doelen stellen, ook eerder bereid om bijvoorbeeld een seks- of relatietherapeut te bezoeken. Maar welke doelen hebben de stelletjes dan samen? Dit omvat onderwerpen zoals gezondheid, fitness, seks, geld en relaties.

Vertrouwen

Ongeveer 44% van de koppels geeft aan dat de doelen die ze samen hebben gesteld betrekking heeft op seks. Van het bespreken van hoe vaak ze seks hebben (of willen hebben) tot het proberen van nieuwe posities, speeltjes of het proberen om meer ‘kinky’ te zijn.

Daarnaast stellen ze ook meer emotionele doelen, door meer te delen en meer open naar elkaar te zijn. Wat resulteert in een fijnere relatie waarin je nóg meer jezelf kan zijn.

Bron: Grazia UK | Beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.