Kwart vrouwen gebruikt kinderen als smoes om onder seks uit te komen

smoes seks

De ‘kinderkaart’ wordt onder jonge vaders en moeders regelmatig ingezet. 62 procent van de moeders tussen de 18-29 jaar, en 33 procent van de jonge vaders geeft aan de kinderen te hebben gebruikt als reden om onder seks uit te komen.

Kinderen vs. hoofdpijn

Naarmate de leeftijd van de ouders hoger wordt (en de kinderen zelfstandiger), zakt dit percentage. Dat blijkt uit een onderzoek naar het gezinsleven, dat Acties.nl liet uitvoeren onder zo’n twaalfhonderd Nederlanders. Gemiddeld genomen gebruiken vrouwen hun kinderen vaker als smoes, waarvan een kwart ‘m vervangt voor de hoofdpijnkaart.

Tijdgebrek

Maar ook familieverplichtingen en uitjes met vrienden worden gemakkelijk afgezegd onder het mom van de kids. De helft van de vrouwen geeft toe dit te doen en ook 44 procent van de mannen zegt hier gebruik van te maken. Tijdgebrek speelt hier een rol in. Een kwart van de ondervraagden geeft aan te vinden dat werkende ouders meer vakantiedagen moeten krijgen.

Me-time

Tijd voor jezelf is een kostbaar goed, en 28 procent van de vrouwen tot veertig jaar zegt er extra geld voor over te hebben om een keer zonder kinderen op vakantie te kunnen. Schoonouders die de kinderen kosteloos uit handen nemen zijn nog wel eens een negatief van invloed op een relatie, zes procent van de ondervraagden zegt zelfs om die reden een relatie te hebben beëindigd. Meer informatie vind je hier.

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.