Langeafstandsrelaties: do or don’t?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA Forum. Deze week: langeafstandsrelaties

Wat als je verliefd wordt op iemand die aan de andere kant van de wereld woont? Forummer flowe94 weet er alles van: zij krijgt haar Nepalese vlam maar niet uit haar hoofd. Een relatie aangaan is lastig, maar ze is zo verliefd dat ze haar interesse voor andere mannen compleet verloren is. Moet ze er wel of niet voor gaan?

  • Tessaa: “Ik denk dat het erg afhangt van wat voor persoon je bent. Mijn zusje is al heel lang samen met iemand aan de andere kant van de wereld. Ze zien elkaar weinig, maar het gaat goed. Zelf kan ik me daar weinig bij voorstellen, maar heb er erg veel respect voor dat zij dat kan.”
  • Mietrot: “Leef in het nu, zou ik zeggen, zonder je af te vragen of er met deze kerel een toekomst is. Met andere woorden: geniet ervan zolang het duurt.”
  • creativeguy: “Ik zou ervoor passen. Je zult steeds vakanties moeten boeken om elkaar te zien, face-to-facecontact is moeilijk. Bellen via Facebook (of wat voor medium dan ook) kan dat niet vervangen. Ik zou het gewoon ‘uitmaken’ (als je al van een relatie kunt spreken) en openstaan voor anderen. Mannen bij wie je wél even langs kunt gaan of op zijn minst een weekend naartoe kunt.”
  • laurabb: “Een vriendin van mij is tijdens het backpacken heel erg verliefd geworden op een Indiase man. Lang verhaal, hier de samenvatting: zijn ouders accepteerden haar niet, ook niet na drie jaar latten en de halve wereld overvliegen om elkaar te zien. Hij is uiteindelijk met een Hindoestaanse getrouwd. Hun liefde bleek niet bestand tegen de ingewikkelde familieverhoudingen.”
  • retrostar: “Misschien dat er binnenkort een voel-app en geur-app worden uitgevonden. Dan wordt zo’n relatie op afstand meteen veel intiemer. Voor de sex wat knopjes die jullie kunnen indrukken. En dan voor bepaalde godsdiensten en culturen een bijpassend sluiergewaad dat je virtueel kunt aantrekken zodra je schoonouders je foto bekijken. Komt allemaal goed.”
  • Amand: “Kinderen krijgen met iemand die van de andere kant van de wereld komt, is een recipe for disaster wanneer het verkeerd gaat tussen jullie.”
  • Wittelelie143: “Ik zou hem loslaten en lekker op jezelf focussen. Ga genieten van de mooiste jaren van je leven, in plaats van te blijven wachten op een man ver weg.”

Wat vind jij? Is een langeafstandsrelatie het proberen waard of vragen om problemen? Laat het hieronder weten!

Deze week lees je in VIVA alles over liefde over de grens. Koop VIVA nu in de winkel of bestel het hier online.

Lees ook:
Dit zijn de voordelen van een latrelatie

 

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.