Last minute een valentijnsdate scoren? Zo creëer je het ideale datingprofiel

Restaurants date vriend single vriendinnen

Nog maar heel even en de meest romantische dag van het jaar breekt weer aan. Ben jij single en wil je Valentijnsdag niet in je uppie doorbrengen? Met deze tips voor je datingprofiel sla je misschien last minute nog iemand aan de haak.

Het allerbelangrijkst aan je profiel is – niet geheel verrassend – je foto. Dat blijkt uit onderzoek van Lexa.nl onder 5.000 van haar leden. Voor maar liefst 75 procent is een profielfoto een absolute must. En dan het liefst niet een foto, maar drie of vier.

Ook de omschrijving in je bio speelt een rol. Afgaande op de meest gebruikte zoektermen in januari 2018 zien we in onze ideale partner graag de volgende eigenschappen:

  1. Humor (6,5 procent)
  2. Lief (6 procent)
  3. Eerlijk (4,6 procent)
  4. Sportief (4,3 procent)
  5. Spontaan (4 procent)

Net buiten de top vijf viel de zoekterm ‘sexy’ (3,2 procent). Ook houden we wel van iemand die ‘een beetje gek’ is (2 procent), van reizen houdt (1,8 procent) en die romantisch is (1,6 procent).

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.