Leonie ter Braak was als puber verliefd op een meisje en werd daarmee gepest: ‘Ze noemden me die vieze pot’

Leonie ter Braak

Voor de eerste keer hoteldebotel zijn en dan niet alleen een blauwtje lopen, maar ook nog gepest worden ermee. Presentatrice Leonie ter Braak werd als puber verliefd op een meisje en daar vervolgens keihard op afgekeurd. ‘Het duurde wel even voordat ik weer iets van verliefdheid heb ervaren daarna’.

Voor de eerste keer

Ter Braak werd ‘op slag verliefd’ toen ze naar de middelbare school ging, dat vertelt ze in JAN. ‘Voor het eerst in mijn leven, helemaal knetter hoteldebotel van iemand. En die iemand, was een meisje’, zegt ze in het tijdschrift. Ik wilde bij haar zijn, alles met haar delen. Als ze in de pauze naast me zat, gierden de hormonen door mijn lijf.”

Vieze pot

Het voormalig fotomodel vertelt dat ze brieven naar elkaar gingen schrijven, waarin Ter Braak na een tijdje haar gevoelens voor het meisje deelde. “Ik dacht dat die gevoelens wederzijds waren, maar dat bleek niet zo te zijn, toen ik ontdekte dat mijn brieven door de halve school waren gelezen. 27 jaar geleden, diep in Twente, was er weinig tolerantie jegens meisjes die op meisjes verliefd werden. Dus ik was ‘die vieze pot’ en werd het mikpunt van snoeiharde pesterijen.”

Lees ook: Belachelijk: Kristen Stewart mocht de hand van haar vriendin niet vasthouden in het openbaar

Jezelf bij elkaar rapen

Na die eerste verliefdheid heeft Ter Braak nooit meer verliefde gevoelens voor een meisje gehad. “Wel duurde het na die eerste keer heel lang voordat ik überhaupt weer iets van verliefdheid heb ervaren. Ik had de deksel zo op mijn neus gekregen, ik keek wel uit natuurlijk.”

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.