Lessen tussen de lakens: Pas op voor gladheid!

lessen-tussen-lakens-glijmiddel

Wel in de mood maar toch nog wat droog daar beneden? Met deze tips loopt de volgende vrijpartij gesmeerd.

Elke seconde telt

Gemiddeld duurt het twintig minuten voordat een vrouw voldoende in de feeststemming is om gepenetreerd te worden. Toch blijkt uit Nederlands onderzoek dat meer dan vijftig procent van de vrouwen, van alle leeftijden, alsnog weleens te maken heeft met vaginale droogte.

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan het gebruik van hormonale anticonceptie of andere medicatie, borstvoeding geven, de overgang of menstruatie. Ook wanneer je poes een poos geen aandacht heeft gehad, bestaat de kans dat het even duurt voordat je weer klaar bent voor wat gezelligheid.

Natuurlijk glijmiddel

Als je opgewonden bent, stroomt er meer bloed naar de vagina. Je clitoris, plasbuis en de vulva zwellen op, waardoor de Bartholin-klieren, die zich bevinden aan weerzijden van de vagina-opening, het seintje krijgen dat ze aan de bak moeten.

Dit zijn de klieren die je vagina bij opwinding voorzien van een natuurlijk laagje glijmiddel. Dit opwindingsvocht dat vrijkomt als er bij jou aan de juiste knoppen wordt gedraaid, is het teken dat je lichaam dat zich aan het voorbereiden is op seks.

Tussen je oren

Voor een fijne sekssessie zijn twee dingen essentieel: je moet lichamelijk opgewonden zijn én je bovenkamer moet worden geprikkeld. Volgens Paul Rabsztyn van het Radboud UMC zit onze belangrijkste erogene zone in de hersenen.

Ook seks-expert Emily Nagoski vindt dat je alleen voldoening in de slaapkamer ervaart als je weet wat je wilt. Ga voor jezelf na waarvan jij opgewonden raakt. Zijn dit vooral directe prikkels, een aanraking of zoen, of juist indirecte, zoals een ondeugend appje of een seksscène op tv? Denk eens terug aan een moment waarop je enorm opgewonden was en probeer die gebeurtenis te herbeleven.

Lees ook
Lessen tussen de lakens: zó ervaar je extra bedplezier

Een goed begin…

Met je hoofd al in de wolken? Nu je lijf nog. Ze zeggen niet voor niks dat een goed begin het halve werk is. De meeste vrouwen én mannen genieten met de juiste warming-up veel meer van het liefdesspel.

Verleid elkaar, gebruik vooral jullie handen om elkaars lichamen te verkennen en laat je partner zien hoe
en waar je het liefst wordt aangeraakt. Wil het dan met het natuurlijke glijmiddel nog steeds niet soepel genoeg gaan, dan is er altijd nog een niet-zo-natuurlijk glijmiddel of stimulerend serum.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Tekst Samantha Lakker | Foto Unsplash