Lessen tussen de lakens: Meer, meer, meer!

libidovuurtje

Of je er nou al geen genoeg van kunt krijgen of juist wel wat meer schwung kunt gebruiken: VIVA zocht uit wat het libidovuurtje aanwakkert.

Het uur van de waarheid

Hét moment om met je lover de koffer in te duiken? Tijdens je ovulatie. Het is een feit dat je libido gedurende deze periode piekt. Dat komt door de perfecte balans tussen je oestrogeen- en testosteronlevels. Deze hormonen zorgen ervoor dat je meer zin krijgt in seks, wat natuurlijk handig is wanneer je zwanger probeert te raken. Over zwanger zijn gesproken: veel vrouwen hebben vooral in hun eerste trimester een hoge seksdrive. Die boost krijg je van alle hormonen die op dat moment door je lichaam gieren. Extra leuk is dat je partybox tijdens een zwangerschap door de toegenomen bloedtoevoer nog gevoeliger is.

Klaar terwijl je sport

Stof je sportschoolpas maar af en duik de sportschool in voor krachtraining. Door te bewegen, stimuleer je namelijk de aanmaak van testosteron en wordt je doorbloeding verbeterd (lees: meer zin in seks én intense orgasmes). Nog niet overtuigd? Uit onderzoek blijkt dat een op de tien vrouwen van een goede work-out kan klaarkomen. Door het aanspannen van de lage buikspieren, beenspieren en bekkenbodemspieren geniet je van een puur fysiek getriggerde climax, ook wel een coregasm genoemd. Goede oefeningen hiervoor zijn hanging leg raises, leg lifts of crunches.

Drinkebroers

Dat je door een paar glazen wijn goedgezind aan je avontuur tussen de lakens begint, kan kloppen, maar voor je libido werkt het jammer genoeg niet super. Het is een fabel dat alcohol een goede lustopwekker is, het heeft namelijk een slechte invloed op het zenuwstelsel en de bloedtoevoer, wat het down there juist minder gevoelig maakt. Gelukkig hoef je alcoholische versnaperingen niet helemaal uit de slaapkamer te verbannen. Je wordt van een glas of twee namelijk wel meer ontspannen, wat alleen maar kan helpen.

Golden oldies

Dat het na de overgang stopt met de feestjes tussen de lakens is een fabel. Het klopt wel dat sommige vrouwen na de menopauze een daling in hun libido ervaren en minder makkelijk nat worden, maar de helft van de vrouwen die meededen aan een onderzoek van Rutgers Medical School voelde helemaal geen verschil in hun seksdrive na de overgang. Het ligt er dus gewoon maar net aan. Een grappig weetje is dat vrouwen rond hun tweeëndertigste hun libidohoogtepunt bereiken, bij mannen is dit rond hun twintigste…

Tekst: Samantha Lakker | Beeld: Stocksy

Lees ook: Lessen tussen de lakens: alles over ‘sukkelseks’

Lessen tussen de lakens is afkomstig uit VIVA 35-2020. Deze editie ligt t/m 1 september in de winkel. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«