Dit is de grootste leugen die we vertellen op een eerste date

Eerste date leugen

Een eerste date is natuurlijk altijd een beetje spannend. Grote kans dat je er per ongeluk wat uitfloept wat eigenlijk niet helemaal waar is. Dit is de grootste leugen die we vertellen tijdens een eerste afspraakje.

LifeHunters ondervond zelfs in hun onderzoek dat wel 43 procent van de 5.500 ondervraagde singles soms niet de waarheid vertelt op een eerste date. Niet heel opvallend, want onbewust wil je misschien toch een beetje indruk maken. Maar nergens voor nodig toch, die leugens? Je bent leuk genoeg zoals je bent!

Bedpartners

Het allermeest wordt gelogen over het aantal bedpartners. Maar liefst 24 procent van de singles houdt het echte aantal achter. Opvallend is dat vrouwen hierbij het aantal omlaag praten en mannen juist opscheppen over meer seksuele contacten dan eigenlijk het geval is. Ook is 17,6 procent niet eerlijk over met wie ze eerder hebben gedatet.

Spanning

Toch is het helemaal niet zo gek dat we deze leugentjes vertellen, aldus psychologe Heleen de Jonge. Zij verklaart: We willen natuurlijk zo goed mogelijk overkomen en dat gaat soms ten koste van je eerlijkheid. Door de zenuwen gaan mensen eerder iets geks zeggen of liegen.’ Maar weet wel: eerlijkheid duurt het langst.

Bron: Grazia | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!