Libidoboost in de winter

geroosterde venkel

De zomer nodigt uit tot een zwoele zomerse vrijpartij. De winter nodigt vooral uit tot een dikke pyjama en een fleece dekentje op de bank. Not so sexy… Daarom tips voor hete sex, ook in de winter.

In Psychologies Magazine legt sextherapeut en psychiater Jean-Roger Dintrans uit dat mensen gevoelig zijn voor licht en warmte. Door een gebrek aan zonlicht kunnen we ons down voelen, en om dezelfde reden hebben we vaker een libido-dip in de winter.

Psycholoog Albert Barbaro voegt toe dat onze drukke levensstijl ook zorgt voor een lager libido. Volgens hem hebben we meer sex op vakantie omdat we weg zijn van de dagelijkse drukte en stress en gemakkelijker kunnen ontspannen.

Tips voor hete winter seks:

Zorg voor warmte
In de zomer is het warm en dragen we bikini of zomerjurkje. Huid op huid contact is belangrijk om in de mood te komen, dus zet de verwarming hoger zodat je wat minder kleding aan hoeft en dit thuis makkelijker kunt bereiken.

Kies het juiste tijdstip
‘Ochtenden in het weekend en middagen in het algemeen zijn ideaal’, aldus psycholoog Dr. d’Felice. ‘De siësta is niet voor niets bedacht! Probeer eens een dutje in de middag gevolgd door sex als je wakker wordt, het geeft gegarandeerd nieuwe energie.’

Ga er even tussenuit
Ook in de winter zijn vakanties en weekendjes weg om deze reden belangrijk. Lukt dit je niet, ga dan bijvoorbeeld een dagje naar een spa. Het is lekker warm en je stapt even uit je dagelijkse routine. Maak daarnaast ook echt tijd voor sex.

Gebruik sex in plaats van het te vermijden
Wanneer we al druk zijn is het zo veel gemakkelijker om sex te vermijden. Ook als we bijvoorbeeld irritatie hebben in onze relatie. ‘Sex kan juist magisch zijn en emoties transformeren, bijvoorbeeld boosheid of irritatie wordt wilde passie. Het ruimt op en zorgt juist voor meer verbinding met je partner. Het is niet iets om te vermijden.’

Bron: Psychologies Magazine