Liefde of pure passie?

geroosterde venkel

Heb je het idee dat je relatie niet zo lekker loopt, ondanks fantastische seks? Dit kan komen doordat jullie te weinig knuffelen. Het schijnt namelijk dat koppels die vaak met elkaar knuffelen een sterkere relatie hebben dan stellen die vaak seksen zonder te knuffelen.

Intiem gesprek
Niet-seksuele aanrakingen, zoals lekker knuffelen of elkaar strelen, zorgen er namelijk voor dat een intiem gesprek op gang komt. En daar is bij seks, in het heetst van de strijd, natuurlijk geen tijd voor. Als de focus in een relatie op seks ligt, kan dat betekenen dat emotionele problemen nooit besproken worden.

Knuffelen
Bespring je lief de volgende keer dus niet gelijk als je hem weer ziet, maar neem eens tijd om samen uitgebreid te eten en houd elkaar eens lekker vast. Misschien doet een avondje op de bank tegen elkaar aan zitten wel veel meer goeds voor je relatie dan een passionele vrijpartij. ‘Knuffelen biedt niet alleen sensueel genot, maar ook een gevoel van comfort en veiligheid, allen net zo belangrijk binnen een relatie als seks’, vertelt relatie-expert Paula Hall.

Vurige vrijpartij
Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen tijd moet vrijmaken voor een goed potje seksen, want juist een spontane sekspartij houdt je relatie spannend.