Liefde via mobiele app

geroosterde venkel

Stel: je bent op weg naar een restaurantje. Plotseling zoemt je mobiele telefoon en doet ie een suggestie voor een andere eetgelegenheid, waar je mogelijk iemand vindt met dezelfde passie voor films en muziek als jij.

Volgens Daily Mail gaat het niet lang meer duren voor dit scenario de gewoonste zaak van de wereld is. Onderzoekers zijn namelijk bezig een app voor mobiele telefoons te maken waarmee je veel meer kunt dan in contact blijven met familie en vrienden. Ze claimen software te hebben ontworpen die je helpt nieuwe vrienden te maken of zelfs een nieuwe liefde te vinden, door plaatsen voor te stellen waar zich op dat moment mensen met dezelfde interesses als jij bevinden.

Kaart
Het systeem, dat Jyotish heet, creëert een kaart waarop de bewegingen van allerlei mensen te zien zijn, op basis van de verbindingen van hun mobiele telefoons met Wi-Fi en bluetooth. Binnen een straal van 10 meter zouden de connecties te traceren moeten zijn. Uiteindelijk moet het de bedoeling zijn om deze mensen zelfs aan hun persoonlijke profielen op social media (zoals Twitter en Facebook) te linken. Via iemands interesses en werk zou dan zelfs een potentiële nieuwe liefde of handige zakenrelatie gevonden kunnen worden.

Gevaar
De software houdt bij waar iemand geweest is, wanneer en hoe lang. En dat baart critici, zoals wetenschapper Peter Bentley van de universiteit van Londen, zorgen: “Wat als iemand anders precies kan voorspellen waar je bent en met wie? Dat is de droom van elke stalker!”

Wat vind jij? Leuke uitvinding of gaat dit te ver?

Bron: Daily Mail