Liefdesontbijtje

De afgelopen weken zagen mijn vriend en ik elkaar (te) weinig. Allemaal mijn schuld, want ik was erg druk met werk, sport en vriendinnen. Hoog tijd voor wat quality time samen. Liefde gaat door de maag, niet?

Vroeger
Mijn moeder heeft altijd gepleit voor ontbijten met het hele gezin. De zondag was vaak het enige moment dat we met zijn allen aan tafel zaten. Zelfs toen mijn zussen en ik voorzien waren van een vriendje, vond mijn moeder het nodig dat iedereen om 10.00 uur aan de ontbijttafel zat. Na een nachtje stappen een beetje vervelend, maar als de geur van heerlijk verse croissants je neus binnendringt, slaapwandel je vanzelf de keuken in.

Samenwerken
Soms stond ik wat eerder op om te helpen. Dan perste ik het sinaasappelsap en was mijn vriend verantwoordelijk voor de croissants. Een simpel klusje met de Franse croissants van Danerolles. Je snijdt het deeg, rolt het op, bestrijkt het met wat ei en zet het in de oven. Hij nam het echter erg serieus en zette later vol trots ‘zijn’ croissants op tafel. Toen we samen gingen wonen is het gezamenlijk ontbijten er een beetje bij ingeschoten.

Karig ontbijt
Vorig weekend stond hij rond tien uur ineens aan ons bed. In zijn handen een dienblad met daarop een glas melk, twee boterhammen en een gebakken ei. Hij keek er een beetje beteuterd bij en zei: “Dit is alles wat ik er van kon maken.” Door zijn gebaar smolt mijn hart en ontstond het voornemen hem het weekend erop te verrassen met een uitgebreid ontbijt. Ergens begon ik het gedram van mijn moeder om samen te ontbijten te begrijpen. Wanneer geniet je meer van een rustig en intiem momentje samen, dan op de zondagochtend tijdens een lekker ontbijt?

Liefdesontbijt
Zaterdag had ik tijd om nog even de supermarkt binnen te piepen. Automatisch zocht ik naar de verpakkingen van Danerolles en verlekkerd bekeek ik de vele mogelijkheden. De Super Croissants kende ik nog niet, dus die verdwenen meteen in mijn mandje. Uiteraard kon ik ook mijn eigen favoriet, de Petit Pains au Chocolat niet laten liggen.

Nieuwe traditie
Op de bewuste zondagochtend stond ik aan het bed en kuste ik hem voorzichtig wakker. Op het nachtkastje had ik een dienblad gezet. Versgeperst sinaasappelsap, een bakje yoghurt met fruit én de ovenverse croissantjes. Zijn gelukkige blik zal ik niet snel vergeten! Volgende week mag hij zich weer uitleven, dit zondagochtendritueel gaan we erin houden. Mijn moeder kan trots op me zijn.

Zelf ook zo’n gezellig ontbijtje? Op de website Serving Love staan leuke ontbijttips!