Liefdesverdriet? Zo kom je er overheen!

geroosterde venkel

Heeft je lover een punt achter jullie relatie gezet? Dan voel je je waarschijnlijk erg ellendig. Je hebt nergens zin in, kijkt het liefst romantische films met een happy end en eet bakken met ijs. Tijd voor actie! Met deze tips zorg je ervoor dat je snel weer vrolijk bent en leer je ook wat je vooral niet moet doen!

Verdriet hebben mag!
Wanneer je het niet zag aankomen en helemaal niet achter de keuze van je partner staat, maak je eigenlijk hetzelfde mee als tijdens een rouwproces. Uiteindelijk leer je de verandering accepteren. Maar wanneer dat gebeurt, verschilt per situatie en persoon. Blijf positief en onthoud dat er altijd ergens een lichtpuntje is.

Verdrietmomentjes
Probeer niet de hele dag verdrietig te zijn. Het is handig om speciale momenten te kiezen wanneer je even lekker kunt huilen. De rest van de dag probeer je de gedachten aan je verbroken relatie even uit te zetten. Ga iets leuks doen, zorg dat je bezig bent en denk aan andere dingen!

Bel je vrienden
Sommige dingen kun je niet alleen. Zorg daarom dat je vrienden op de hoogte zijn en vraag ze om je te helpen. Vrienden willen je graag steunen, maar weten soms niet op welke manier. Geef dus aan waar je behoefte aan hebt: een avondje stappen, een etentje of gewoon een gezellig avondje op de bank!

Vind de controle terug
Omdat je ex-lover een keuze heeft gemaakt die jouw leven op z’n kop zet, ben je een stukje controle over jezelf kwijtgeraakt. Dat stukje controle heb je wel nodig, dus is het belangrijk dat je het terug vindt! Probeer een aantal doelen voor jezelf te stellen. Probeer bijvoorbeeld je gezondheid te verbeteren of ga elke avond een stukje hardlopen of wandelen.

Zoek geen vervanger
Zorg dat je je verdriet niet wegstopt door een vervanger te zoeken. Vaak probeer je onbewust iemand anders te zoeken die het gat van je verbroken relatie kan opvullen. Op korte termijn zul voel je je hier misschien beter door, maar op langere termijn niet. Je moet je vorige relatie eerst helemaal verwerken, voor je weer aan een nieuwe kunt beginnen!

Geen ‘seks met je ex’
Wanneer je lang bij elkaar bent geweest, is het verleidelijk om contact te houden als de relatie over is. Seks met je ex is misschien vertrouwd, maar niet verstandig! Je kunt je ex-lover de eerste tijd beter op afstand houden en eventueel weer contact zoeken als jullie beide over de verbroken relatie heen zijn.

Wat doe of deed jij om je beter te voelen na je verbroken relatie?