Lieve mannen, stoute mannen

In iedere vent huist een stoute man, die hoor je als vrouw binnen te houden. Hij mag eruit om centen te gaan verdienen, maar hij mag ze niet uitgeven in het café. De gevaarlijke man hoort thuis te komen, zijn eten op te vorken om daarna te gaan banken voor de televisie. Om het gevaar uit de man te houden voer je hem met goed eten, chips en drank. Zo maak je hem tam.

Kinderen schrobben
De lieve, gevoelige man komt wel naar huis. Hij geeft je complimenten over het eten, schrobt de kinderen schoon in bad en strijkt de stapel gewassen kleren weg terwijl vrouwlief op de bank ligt te zappen. Hij kijkt mee naar ‘The Voice of Holland’ en vindt het allemaal prachtig. Je zou je bijna vrijwaren voor overspel, of ander relatiebrekende toeren, maar pas op.

Mannen blijven onberekenbaar. Het is een kwestie van hormonenbalans en zoals het woord balans al zegt kan de boel ook flink verstoord raken. Met al het vette spul en het bier maak je van die stoere man een vent met tietjes. Het beest verwordt tot een suf bankvarken dat zijn poot nergens meer voor licht. Zulk slag mannen wordt verlaten door hun vrouw. Zij zoeken een nieuwe macho om mank te maken.

Maar de lieve man, pas op voor die schattige, knuffelige, huisman. Hij was altijd zo lief en aanhankelijk, je maakte je geen zorgen over hem. Vreemdgaan, dat deden alle andere mannen, maar niet de jouwe. En terwijl jij je veilig voelde, vertrouwd en vertroeteld, groeide het beest binnenin hem; kwamen eindelijk de wilde haren.

Geitenwollensokkenvolk
Hij wilde wel een avondje weg. Dat vond je goed, want dat deed je zelf ook met vriendinnen. Jij je verzetje, hij zijn verzetje. En wat hij ging doen, dat paste ook zo goed bij hem: een literair avondje in de bibliotheek. Lekker saai met veel geitenwollensokkenvolk. Er kwam ook een blogger die hij kende van het internet, een vrouw, ook getrouwd, niets om je zorgen over te maken. Dacht je.

Hij belde je om door te geven dat hij nog wat ging drinken met zijn blogvriendin en bleef daarna tot diep in de nacht weg. Thuisgekomen was er dat verhaal over de parkeergarage die zijn chipknip niet accepteerde. Je man en die vrouw doorkruisten de stad op zoek naar een pinautomaat. Vervolgens accepteerde de betaalautomaat ook het gepinde briefgeld niet en moesten ze gaan wisselen bij de McDonalds.

Maf verhaal hoor. De vrouw van de woeste macho was al lang iets gaan vermoeden. Maar niet jij. En op die stormachtige zondagavond schreef jouw man er een blog over en zijn blogvriendin plaatste de hare.

CC foto: www.CourtneyCarmody.com