Liever een baardje

geroosterde venkel

Volgens vrouwen zouden mannen zich drie dagen niet moeten scheren. Uit een poll op de website Datingdoctors.nl blijkt dat 69% van de vrouwen een man met een klein baardje aantrekkelijker vindt dan een man met een gladgeschoren gezicht of een volle baard.

Een klein baardje
De poll werd ingevuld door 3450 vrouwen. Op de website stond een week lang een drietal foto’s van dezelfde man. Op de eerste foto had de man zich net geschoren, op de tweede foto had hij zich drie dagen niet geschoren en op de derde foto twee weken niet. Maar liefst 69% van de stemmers koos voor nummer twee.

Glad en ruig
Van de overige dames gaf 24% de voorkeur aan het gladgeschoren gezicht van de man. Het minst populair was de ruige baard van twee weken. Slechts 7% van de vrouwen koos voor deze foto, waarop de baard ongeveer één cm lang was.

Mannelijkheid
Maar hoe komt het nou dat we een klein baardje aantrekkelijk vinden en een te lange baard weer niet? Volgens de beheerder van de website komt dat doordat baardgroei een teken van mannelijkheid is. “Een te volle baard wordt door vrouwen alleen ervaren als onverzorgd. Een volkomen glad gezicht wordt juist weer gezien als jongensachtig.”

Volgens dit onderzoek zijn mannen met een klein baardje dus het meest sexy! Wat vind jij?