Liever een mooi gezicht, dan een super lichaam.

geroosterde venkel

Je bent ontevreden over je lichaam en denkt nooit een fatsoenlijke vaste relatie te kunnen krijgen? Fout! Mannen letten op je gezicht als het een langdurige relatie betreft. Bij een one night stand gaan mannen wel voor een goed lichaam.

Onderzoek
Wetenschappers van de Universiteit van Texas hielden een onderzoek waaraan 375 mannen en vrouwen deelnamen. De deelnemers moesten foto’s beoordelen waarop iemand van de andere sekse te zien was. Bij de ene foto werd het hoofd afgeplakt, op de andere het lichaam. De proefpersonen werd gevraagd welk soort relatie ze aan wilden gaan met de persoon op de foto. Vervolgens mochten ze de afgeplakte delen verwijderen.

Voor een kortstondige flirt kozen de mannen vaker voor het lichaam en bij een langdurige relatie gingen ze voor de foto met een gezicht.

Vrouwen over mannen
Een lichaam en gezicht kunnen allebei aangeven of een vrouw aantrekkelijk is of niet. Maar laat je mannen kiezen voor een afbeelding bij een one night stand, dan denken mannen toch echt met hun lichaam en daarmee dus vóór een lichaam. Vrouwen kozen daarentegen, ongeacht of de interesse uitging naar een korte vrijpartij of een langdurige relatie, voor het gezicht. Uit Australisch onderzoek met 2800 vrouwen blijkt ook dat vrouwen net zo goed als de andere sekse naar het uiterlijk kijken, ook al zeggen we zo hard van niet.

Hunks
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we alleen maar geïnteresseerd zijn in hunks, maar het kan geen kwaad dat een man naast gevoel van humor ook een knappe kop heeft. De deelnemers werden namelijk blootgesteld aan knapperds als Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt, Hugh Jackman en Roger Federer. Tiger Woods, de man die bekend staat om zijn ontrouw, werd het minst aantrekkelijk gevonden. In de top 5 grootste afknappers staat ontrouw dan ook op nummer één, gevolgd door woede, chauvinisme, gebrek aan hygiëne en onbeschoftheid.