Lingerie populair kerstcadeau voor minnares

geroosterde venkel

Een sexy rood kerstsetje of gewoon zwart kant: lingerie is een uitdagend cadeau. En wat blijkt nu? Lingerie is het meest gekochte kerstcadeau voor minnaars en minnaressen! Mannen en vrouwen gaan elk jaar massaal naar de winkel om het perfecte setje uit te kiezen voor hun secret lover.

Maar liefst 41 procent van de ondervraagden in recent onderzoek van Victoria Milan, verrast zijn of haar minnaar of minnares deze kerst met lingerie. Ook voor de vaste partner is het een populair cadeau, bij 29 procent van de mensen in een relatie valt de cadeaukeuze ook op een pikant setje.

Vijftig Tinten
Dat er vaker wordt gekozen voor lingerie, is volgens de onderzoekers te danken aan het succes van Vijftig Tinten Grijs. Bovendien zijn lingeriezaken er volop door geïnspireerd en bieden een scala een verschillende stoute setjes en speeltjes aan. Kinky seks is bespreekbaar geworden en veel mensen zoeken wat afwisseling tussen de lakens, vaak in de vorm van een affaire.

“Spannende dingen zijn natuurlijk opwindender als je ze buiten de deur doet”, vertelt Dirkje van Bennekom , die onder andere een relatieblog heeft. “Daarnaast zien mannen hun eigen vrouwen sneller als ordinair en dat hebben ze niet bij de vrouw met wie ze alleen maar seks hebben.” Vrouwen kopen zelf lingerie om hun minnaar op te wachten in een pikante outfit.

Populaire cadeaus
Andere populaire cadeaus voor de minnaar of minnares zijn ‘jezelf’ verpakt in een lint (22 procent) en een dag naar een spa of resort (13 procent). Voor de eigen partner valt de keuze juist vaker op sieraden (13 procent), parfum (10 procent) en boeken, cd’s of dvd’s (8 procent).