Low budget Valentijn

geroosterde venkel

De dure feestdagen lijken nog maar net achter de rug of Valentijnsdag staat de verliefde tortelduifjes al op te wachten. De maand februari draait weer om liefdesverklaringen, hartvormige ballonnen en roosjes. Maar ook Valentijnsdag kan low-budget, want liefde is toch gratis?

Geld maakt gelukkig, zeggen ze, en toch is het vaak de liefde die ons het allergelukkigst maakt. Helaas is liefde niet te koop, tenzij je heilig in datingsites en relatiebemiddelingsbureau’s gelooft. Op Valentijnsdag moet het tegenwoordig groot, groter, groots en duur, duurder, duurst, terwijl liefde niet in een maat of prijs is uit te drukken. Liefde zit in de kleine dingen, een aanraking, een zoen of een gedekte tafel, allemaal volkomen gratis. Ook Valentijnsdag kan helemaal gratis en daarom niet minder liefdevol.

1. Strooi complimentjes
Helemaal gratis en, eerlijk is eerlijk, de leukste cadeautjes die je kunt krijgen. Complimentjes kunnen je dag weer goed maken. Mannen doen soms wel of het hen niet veel interesseert, maar stiekem willen ze niets liever horen dan hoe leuk jij hem vindt. Er is geen mooiere dag dan Valentijnsdag om hem te laten weten waarom jij voor hem gaat.

2. De liefde van de man gaat door de maag
Dat de liefde van de man door de maag gaat, wist Ria Valk jaren geleden al. Maar om nu met worstjes op de borstjes en preitjes op de dijtjes rond te gaan lopen, is minder van deze tijd. Verras hem ’s morgens met een lekker ontbijtje: verse jus d’orange, met liefde geroosterde boterhammetjes en een gekookt eitje. Helaas valt Valentijnsdag dit jaar op een maandag, dus ’s avonds na een dag hard werken, staan jullie samen in de keuken te kokkerelen en te kliederen met het avondeten. Als dat eten dan tenminste nog maar wel wordt opgegeten diezelfde avond…

3. Gezellig badderen
Van al dat geklieder met eten worden jullie vast niet schoner, niets zo fris om dan even onder de douche of in bad te springen. Maar waarom alleen als dat ook met z’n tweetjes kan? Het bespaart een hoop water en is dubbel zo gezellig.

4. Sterren kijken
Het is dan wel februari en echt warm kun je het niet noemen, toch blijft er niets romantischer dan knus tegen elkaar aan zitten en sterren kijken. Voor het raam, vanaf het balkon, op het strand of ’s avonds tijdens een korte avondwandeling voor het slapen gaan. Vind je het buiten toch iets te koud? Ga dan voor een film met kaarslicht en nestel je samen met je lief dicht tegen elkaar aan op de bank.

5. Gratis nieuw bed
Na het badderen en sterren kijken wil je alleen nog maar lekker tegen elkaar in slaap vallen. Zet wat kaarsjes neer of hang (kerst)lichtjes aan de rand van jullie bed. Kruip knus tegen elkaar aan en beland samen in dromenland. Geen geld voor een bed? Doe dan samen met je lief op Valentijnsdag mee aan de slaapwedstrijd van Primatras.nl. Het stel dat het langst in bed kan blijven liggen wint een bed ter waarde van 2000 euro. Enkel voor een bezoek aan het toilet mag je uit bed komen en in bed mag alleen gebruik gemaakt worden van een boek of mobiele telefoon. Verder moet de afleiding bij elkaar gezocht worden, de grondbeginselen van de liefde. Opgeven kan via www.primatras.nl.