Maak jij deze fouten tijdens het daten?

Fouten tijdens het daten

Je vindt hem zo leuk! En in je enthousiasme help je de boel al om zeep voordat het echt iets is. Heb jij deze fouten tijdens het daten weleens gemaakt?

Vlinders! Kriebels! Uh oh, je ziet het echt helemaal zitten met hem. En dan ineens verandert er iets: hij lijkt zich afstandelijker op te stellen. Jij zit met vraagtekens boven je hoofd. Wat ging er mis? Er bestaat natuurlijk een kans dat hij jou niet zo leuk vindt als jij hem, maar het kan ook iets anders zijn…

Toekomstplaatje

Vrouwen hebben maar een paar geweldige dates nodig om een toekomst met een man voor zich te zien. Als je dan ook nog een man treft die je vragen stelt over het krijgen van kinderen en of je uiteindelijk zou willen trouwen, slaat je fantasie helemaal op hol. Mannen merken dit aan vrouwen en krijgen het daar acuut benauwd van. Jij plant in je hoofd de bruiloft terwijl hij niet verder kijkt dat de volgende date. Zet je fantasie dus op de rem voordat deze man het op het rennen zet.

Vragenvuur

Vrouwen zijn er ontzettend goed in om zich tijdens het daten bijna continue af te vragen waar het naartoe gaat met deze man. Gaat het de goede kant op? Wat vindt hij van jou? Het is moeilijk om die vragen niet te stellen, maar geef het tijd om te groeien. Heel snel grootse vragen stellen is een killer voor de romantiek. Voelt het goed? Durf dan met de flow mee te gaan.

Analyseren voor gevorderden

Op de een of andere manier gaat bij veel vrouwen hun hoofd aan als ze aan het daten zijn. De man in kwestie wordt volledig geanalyseerd. Van zijn intenties tot het ontleden van zijn berichtjes. De dingen die hij zegt, en vooral de dingen die hij niet zegt. Als je hem dit vervolgens voor de voeten werpt, denkt zo’n kerel uiteraard: Vrouw, doe even normaal! En is de ontspannenheid ineens verdwenen. Laat je overactieve koppie de boel niet verpesten. Natuurlijk moet je wel op je buikgevoel letten, speelt hij spelletjes met je? Get out! Maar als je eerlijk naar de situatie kijkt en hij echt geen reden geeft om aan hem te twijfelen, doe dat dan ook niet.

Relatiestatus

Als je het gevoel hebt dat hij de man is die je wil, is het knap lastig om je daar niet volledig op te storten en niet meer om je heen te kijken. Reality check: het gaat misschien ook fantastisch en jullie hebben ontzettend veel contact maar dat het voelt als een relatie betekent niet dat het ook een relatie is. Maak jezelf niet gek door hem als een detective in de gaten te houden en het idee te hebben dat hij je niet leuk vindt omdat hij foto’s van andere vrouwen liket op Instagram. Calm down, en houd het gezellig. Als hij jou net zo leuk vindt als jij hem, wordt het vanzelf een relatie.

Tunnelvisie

Hoe geweldig hij ook is, zorg dat je je eigen leven blijft houden. Het is niet aantrekkelijk als je alles laat vallen zodra hij tijd met je wil doorbrengen. Dat doet hij andersom ook niet. Als hij een afspraak heeft, plant hij een date met jou op een ander moment. Blijf dus vooral afspreken met vriendinnen en de dingen doen waar je blij van wordt. Dat hij je nu blijer maakt dan wat dan ook hoeft hij niet te weten. Hij viel op je om wie je was voordat hij in je leven kwam dus blijf vooral diezelfde vrouw.

Heb jij deze fouten tijdens het daten weleens gemaakt? Of heb je nog iets aan het lijstje toe te voegen?

Bron: Thoughtcalalog
Beeld: iStock