Man is overbodig

geroosterde venkel

Minder behoefte aan een man
Een sociaal rijk milieu en een sterk sociaal netwerk zorgen ervoor dat vrouwen minder behoefte hebben aan een man. Een lunch met vriendinnen staat gelijk aan een nacht vol passie met een man. Uit onderzoek van een universiteit in Californië is namelijk gebleken dat vrouwen oxytocine produceren als ze met vriendinnen zijn. Dat is hetzelfde hormoon dat helpt een hoogtepunt te bereiken tijdens de seks.

Orgasme
“Wanneer je een lunch met vriendinnen hebt, produceer je hetzelfde hormoon als tijdens een orgasme. We voelen ons ontspannen, veilig en gelukkig, hetzelfde gevoel als in een relatie. Vrouwen voelen zich niet meer genoodzaakt om zich in een relatie te storten omdat vriendschappen het vrijgezellenleven aangenamer maken”, zegt de Britse seks en relatie-expert Simone Bienne.

Mannenjacht overbodig
Goede vriendschappen maken mannenjacht voor veel vrouwen overbodig. Niet zo vreemd dus dat veel vrouwen nog nooit getrouwd zijn geweest en/of op dit moment geen partner hebben. Vriendschappen worden steeds waardevoller en vrouwen realiseren zicht dat ze geen man nodig hebben om gelukkig te zijn.

Wat doe jij liever? Een lunch met vriendinnen of ga je toch voor seks?