Man kan dankzij stukje Teflon weer zoenen

geroosterde venkel

Een 38-jarige Brit kan dankzij een stukje Teflon weer zoenen. De man kreeg vier jaar geleden last van een zeldzame kwaal waardoor hij stekende pijnen in zijn hoofd kreeg. Een stukje Teflon dat in zijn schedel geplaatst werd, bleek de oplossing.

Mark Steadman bleek in 2009 te lijden aan trigeminusneuralgie, een heftige vorm van aangezichtspijn. Mensen die eraan lijden hebben hevige pijnaanvallen als ze bijvoorbeeld praten of op straat in de wind lopen. Contact met het gezicht kan ook voor een aanval zorgen. Steadman leed erg onder zijn aandoening. Hij slikte 50 pillen per dag en kreeg in een etmaal soms wel 250 pijnaanvallen.

Beklemde hersenzenuw
Een stukje Teflon is de redding voor de man. Het materiaal werd tijdens een zes uur durende operatie in zijn schedel gezet zodat een beklemde hersenzenuw niet meer voor overlast kan zorgen. Steadman is van zijn aangezichtspijn af, tot grote vreugde van zijn vrouw. “Ik kan hem de hele dag wel zoenen”, zegt ze tegen Mirror. Naar verwachting blijft de man minimaal voor de komende tien jaar pijnvrij.

Bron: BuzzO