Man niet kieskeurig

geroosterde venkel

Soms lijkt het wel alsof het mannen niets boeit, als het maar een vrouw is. Aan de ene kant is het goed nieuws. Wij vrouwen hebben dus meer kans op seks. Aan de andere kant: de ‘versiertrucs’ van mannen moeten altijd met argwaan worden bekeken. Want dat wij meer willen dan een vervanging zijn voor een onrealistische opblaaspop, is mannen ook wel bekend. Sommigen zullen echter hun ware bedoelingen niet altijd vertellen…

Dr. Achim Schützwohl van de Brunel universiteit in Groot-Brittannië heeft onderzoek gedaan naar de mening van rond de 427 mannen en 433 vrouwen uit Groot-Brittannië, Italië en Duitsland over one night stands. Ze konden kiezen hoe ver ze wilden gaan met hun date: uitgaan, met elkaar mee naar huis gaan of seks hebben. Daarbij moesten ze ook aangeven of ze de zogenaamde date aantrekkelijk of niet aantrekkelijk vonden. Vrouwen bleken alleen naar bed te willen gaan met mannen waar ze zich toe aangetrokken voelden. Goed, ‘als het maar vrouw is’ is misschien een beetje overdreven, want met onaantrekkelijke vrouwen willen mannen minder vaak naar bed. Maar terwijl voor mannen een klein beetje aantrekkingskracht al genoeg is, willen vrouwen alleen een man waarvoor ze écht meer voelen.

Nou ja, zolang wij zelf ook maar niet te veel van een man verwachten, komt het wel goed. Toch is het geen aanrader om te denken “Lekker makkelijk, een seksrelatie, wel de lusten maar niet de lasten”. Vroeg of laat wordt het toch wel een teleurstelling, voor jou of misschien wel voor hem als hij een uitzondering is op deze regel.

Leer mannen voortaan eerst kennen met dit spel. Of is het al te laat en ben je in die ‘romantische’ praatjes getrapt? Dan wordt de volgende date dus niet zoals hij verwacht.
Heb jij vaak meegemaakt dat een man alleen seks wilde of juist het omgekeerde: dat jij hem ‘gebruikte’?