Aan deze mannelijke trekjes ergeren vrouwen zich

geroosterde venkel

Oké, misschien kunnen ze er niets aan doen. Misschien zit het gewoon ín ze. Maar toch: mannen hebben vervelende trekjes waar vrouwen zich aan ergeren. Vrouwonline zette ze op een rij met de boodschap: accepteer het. Dat komt je relatie ten goede.

1. Boeren

Zoals honden overal pissen waar ze komen, weten mannen altijd een boer te laten. Na het eten, voor het eten, tijden het tv-kijken of onder een normaal gesprek. Hun manier van territoriumdrift uiten: hier ben ik en hier voel ik mij thuis.

2. Zappen

Dondersgoed weten ze dat er op alle zenders waar ze langs zijn gezapt, niks te zien is. En toch gaan ze door met zappen. Waarom? Laten we het houden op een gewoonte. Wat eraan te doen is? Naakt voor de tv gaan staan (= afleiding) of de batterij van de afstandsbediening verstoppen (= sabotage).

3. Uit het pak drinken

Alvorens ze één van hun dagelijkse boeren laten, drinken mannen graag uit het pak. Want hé, glazen zijn voor pussy’s, en bovendien staan ze te ver weg. Dit is dus een kwestie van gemakzucht. Zucht…

4. Vrouwen té lang na kijken

Alsof ze een relatie als betaald solliciteren zien: ik heb iets leuks, maar als ik iets leukers tegenkom, ben ik weg. Ons advies: maak je geen zorgen. Alle mannen kijken naar andere vrouwen. En kijken is best onschuldig.

5. Kruisgrijpen

Dit woord komt alleen maar voor in het mannenwoordenboek. Als wij jeuk hebben of onze onderbroek niet goed ziet, hoeft niemand – echt niemand – mee te genieten. Wij accepteren het vervelende gevoel en trekken ons, zodra mogelijk, terug in het kleinste kamertje van het huis. En dáár begrijpen mannen dan weer niks van: zoiets kan toch ook gewoon in het openbaar? Benen wijd, op de bank, even krabben. Onder toeziend oog van een afkeurende vriendin.

6. Toiletbril

Hoe moeilijk kan het zijn even die toiletbril naar beneden toe dan na het plassen? Heel moeilijk. Ja, nee, echt. Héél moeilijk.

7. Tv-kijken

Als er voetbal op tv is moet je muisstil zijn, maar zodra jouw lievelingsprogramma op tv is, kan hij ineens wél uitgebreid een verhaal vertellen met de volumeknop helemaal opengedraaid. En als zijn spraakwaterval is opgehouden, komen De Geluiden tevoorschijn: gekuch, scheten, boeren (daar zijn ze weer) en heen-en-weer geschuifel, want stilzitten tijdens een vrouwensoap, vergeet het maar. De enige remedie: ducktape. Heel. Veel. Duck. Tape.

8. Sokken en ondergoed

Op bed, onder bed, in de keuken, tussen de kussens van de bank, in de gang, op de trap. Mannen lijken overal een wasmand in te zien en pleuren hun vieze was – vooral de écht vieze was – neer waar ze willen. Het gevolg: een lege wasmand, een chagrijnige vriendin en een man die niet snapt waar je je in godsnaam zo druk om maakt.

9. Lege wc-rol

Lege wc-rol vervangen? Waarom zou hij? Daar zijn toch kaboutertjes voor die dat doen?

Tips om de lieve vrede te bewaren:

• Voordat je gaat ontploffen, bedenk of dat het echt wel is waar je je aan ergert. Heb je niet gewoon een ontzettende rotdag gehad?
• We zijn net kinderen: zeg dat je je ergert aan het gedrag, niet aan de persoon. Op die manier is de ander eerder geneigd naar je te luisteren.
• Probeer vriendelijk te blijven, ondanks dat het moeilijk is.
• Ga niet tegen andere mensen klagen over jouw ergernissen, maar bespreek het met het ‘doelwit’ zelf. Uit onderzoek blijkt dat je dan je relatie beter kan beoordelen.
• Verzin tegenover een enorme ergernis ook een groot voordeel aan je partner. Daar wordt hij wel een stuk leuker van!