Mannen en hun vakantiewensen

geroosterde venkel

Mannen drinken tijdens de vakantie het liefst een koel glas bier. Verder draagt 9 procent van de mannen nog steeds de door vrouwen zo verfoeide strakke Speedo, zo blijkt uit Panorama’s Grote Vakantie Onderzoek.

Vakantieplannen
Het grootste gedeelte van de mannen (43 procent) gaat één keer per jaar op vakantie en 36 procent gaat twee keer per jaar. Meer dan een derde van de mannen geeft daarbij 2.000 tot 5.000 euro uit. Ruim 30 procent houdt het op een bedrag tussen de 1.000 en 2.000 euro. Slechts een klein gedeelte (3%) kan of wil maximaal 500 euro uitgeven.

Favo drankje
Maar liefst 54 procent van de mannen vindt een lekker koel biertje het lekkerste vakantiedrankje. Wijn en rosé komen op een bescheiden tweede plaats met slechts 11 procent.

Lekker eten en niets doen
Dacht je dat mannen altijd graag een actieve vakantie wilden? Je hebt het fout. Ruim 40 procent heeft geen behoefte aan een actieve vakantie. Ze doen het liefst helemaal niets. Daarnaast geeft meer dan de helft van de mannen het geld op vakantie het liefst uit aan lekker eten. Een derde van de mannen zou op vakantie graag nieuwe vrienden ontmoeten.

Even geen werk
De meeste mannen zien vakantie als de ultieme mogelijkheid om even los te komen van hun werk. Wie willen ze namelijk het liefst niet zien tijdens hun vakantie? De baas, zegt 22 procent. Ook wil 21 procent liever geen collega’s tegenkomen.