Mannen en mooie vrouwen

geroosterde venkel

Herken je deze situatie? Je kijkt naar series, alleen maar voor de sexy mannen. Je partner zit erbij en kijkt ernaar. Maar de volgende dag ben jij aan de beurt: als je met meneer over straat loopt, verdraait hij haast zijn nek voor een beeldschone vrouw in een kort rokje. Hoe gênant!

Kijk
Waarom doen mannen dit, als ze al een vriendin of vrouw hebben? En moet je bang zijn dat hij vreemdgaat? Bij het tijdschrift Kijk vroegen ze zich dat af en dus werd er een onderzoek gedaan met een representatieve steekproef van mannen tussen de 18 en 64 jaar oud.

Borsten, haar en billen
Als er een vrouw langsloopt, wordt de aandacht van de man vooral getrokken als ze mooie borsten, mooi haar of mooie billen heeft. De meerderheid van de mannen vindt dezelfde soort vrouwen mooi als zijn vrienden. Het grootste aantal mannen kijkt vaak of altijd als een mooie vrouw langsloopt. Maar een heel klein aantal kijkt nooit.

Risico op vreemdgaan
Mannen zeggen vaak dat ze ‘geleid worden door hun hormonen’. Maar wat wint het bij de confrontatie met een mooie vrouw: de hormonen of het gezonde verstand? Gelukkig nog wel het gezonde verstand. De meeste mannen geven aan dat ze niet vreemd zouden gaan en ze vinden het ook belangrijk dat er nog iets zinnigs uit die sensuele mond komt.

Mooie vrouw
En wat is dan mooi, volgens de meeste mannen? Eigenlijk is ‘normaal’ een beter woord, want de vrouw waar mannen naar kijken heeft vaak blond of bruin haar, een ‘normaal’ -niet te dun en niet te dik- postuur en ook haar borsten zijn van gemiddeld formaat. Ook valt lang haar in de smaak.

Een beetje saai dus, die ideale vrouw, maar ze heeft tenminste geen fotomodellen- of Playmate-looks. Met een beetje moeite ben jij qua uiterlijk ook de ideale vrouw voor je partner. En dan maakt het ook niets uit als hij naar anderen kijkt, want… jou kent hij het langste en van jou weet hij dat je ook een mooi karakter hebt!

De Kijk waar je het hele onderzoek in kunt lezen, ligt in januari in de winkel!