Mannen en vrouwen hebben dezelfde seksdromen

geroosterde venkel

Maar waar fantaseert hij dan over? Nou, over precies hetzelfde als jij! Vrouwen zijn namelijk net zo wild als mannen als het op seksuele dromen en fantasie aankomt.

Onderzoek
Uit onderzoek van de Universiteit van Granada blijkt dat mannen en vrouwen dezelfde intieme en romantische seksuele fantasieën hebben met betrekking tot hun (seks)partner of geliefde. Wel hebben mannen meer verschillende fantasieën, wat kan verklaren waarom het fabeltje is ontstaan dat mannen elke zeven seconden aan seks denken.

Fantasie
Bij vrouwen komt het vooral voor dat ze tijdens het masturberen fantaseren over een romantische hook-up. De man is ook wel romantisch ingesteld, maar denkt toch liever aan vreemdgaan, swingen, een orgie of nieuwe seksuele ervaringen zoals die met een andere man. Opvallend is dat de dames ook over negatieve seksuele ervaringen fantaseren. Zo fantaseren zij tenminste één keer in hun leven over verkrachting, ontvoering of onderwerping. Een taboe waar weinig vrouwen ook daadwerkelijk over praten.

Dromen
Uit onderzoek van American Academy of Sleep Medicine bleek dat vrouwen ook in hun dromen met de mannen op één lijn zitten. Terwijl een vrouw vaak droomt over seks met haar ex of een bekend persoon, doen mannen het in hun dromen liever met meerdere vrouwen tegelijk. Bij beide sekses komt een orgasme in hun slaap of “natte droom” even vaak voor.

Delen
Het delen van een dergelijke seksuele fantasie of droom kan erg bevorderlijk zijn voor je seksleven. Probeer over die grens heen te stappen en laat je partner eens weten wat jij nog graag zou willen proberen. Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie niet dezelfde dingen willen, maar een gulden middenweg is altijd te vinden! Voor je het weet heb je seks in de buitenlucht, word je vastgebonden of heb je die langverwachte vrijpartij met een vrouw.

Bron: medicalexpress.com.