Mannen faken ook!

geroosterde venkel

Dat vrouwen orgasmes faken is een algemeen bekend fenomeen. Maar we zijn niet de enigen, want wat blijkt: mannen doen het ook!

Uit een onderzoek dat verscheen in het Journal of Sex Research blijkt namelijk dat bijna een derde van de mannen weleens een orgasme heeft gefaket. Vrouwen blijven overigens wel koplopers, want bijna 70 procent gaf toe weleens een toneelstukje op te voeren in bed.

Prestatiedruk
Waarom faken mannen eigenlijk? Hiervoor geven ze veel dezelfde redenen als vrouwen. Ze voelen bijvoorbeeld de druk om klaar te komen omdat hun partner ook zover is. Ook geven velen als reden dat ze weten dat ze niet klaar kunnen komen door de manier waarop ze seks hebben. Er wordt ook vaak gedaan alsof om hun partner te plezieren of hun gevoelens niet te kwetsen.

De hoofdreden is echter toch wel de druk om te presteren. Er is in onze maatschappij nu eenmaal een stereotype beeld van de man die de vrouw geweldige orgasmes bezorgt. Om aan dit beeld te voldoen, doen veel mannen en vrouwen alsof.

Vrouwen werken anders
Volgens sexpert Tracey Cox ligt het bij vrouwen eraan dat velen niet door penetratie alleen kunnen klaarkomen. Slechts 23 procent van de vrouwen kan door penetratie een hoogtepunt bereiken, terwijl de rest directe clitorale stimulatie nodig heeft.

De meeste vrouwen vinden het veel makkelijker om in hun eentje een orgasme te krijgen. Ze voelen zich dan meer op hun gemak en voelen niet de druk om te presteren. Bovendien kunnen ze dan de techniek gebruiken die het beste werkt.

Orale seks blijkt de meest effectieve manier te zijn om een vrouw tot een hoogtepunt te laten komen. 82 procent van de vrouwen zou dan ook meer orale actie in de slaapkamer willen!

Open kaart spelen
Mannen en vrouwen blijken dus beiden weleens een orgasme te faken. Hoewel het veel voorkomt, is het toch niet echt eerlijk tegenover je partner. Je kunt beter een goed gesprek aangaan en duidelijk aangeven wat jij prettig vindt in bed. Zo zal de seks alleen maar beter worden!

Bron: Female First