Mannen gedragen zich beter in bijzijn van knappe vrouw

geroosterde venkel

Uit onderzoek blijkt dat een man zich beter gedraagt in het gezelschap van een ‘stoot’. Vrouwen daarentegen gedragen zich niet anders in het bijzijn van een mooie man.

Vraag je je weleens af waarom mannen soms zo anders zijn als ze bij jou zijn dan wanneer ze met een groep vrienden zijn? Het volgende onderzoek geeft je daar antwoord op.

Indruk maken

Mannen gebruiken hoffelijk gedrag, bijvoorbeeld een oud vrouwtje over straat helpen,  in het bijzijn van vrouwen om ze te imponeren. Hoe aantrekkelijker de vrouwen, hoe groter het goede gebaar van de heren om een positieve indruk te maken.

In het onderzoek werd mannen en vrouwen geld gegeven. Ze mochten vervolgens kiezen of ze het geld in een gezamenlijke pot stopten of het investeerden in een persoonlijke spaarpot. Tijdens hun keuze werden ze blootgesteld aan hetzelfde geslacht, het andere geslacht of door niemand.

Het bleek dat mannen veel meer besteedden in het gezelschap van een vrouw dan wanneer ze alleen waren of in het bijzijn van een man. Dames daarentegen pasten hun gedrag niet aan als ze omgeven waren door het andere geslacht.

Concurrentie

Het onderzoek kan suggereren dat dit verschil een dierlijk instinct is van mannen. Die willen zich bewijzen tegenover ‘het vrouwtje’ in de strijd met andere mannen. Ze willen zich van hun beste kant laten zien om een zo goed mogelijke indruk te maken.

Uit eerder onderzoek bleek dat mannen eerder publiekelijk een goede daad verrichten, zoals een vrouw met een buggy uit de trein helpen, terwijl vrouwen vooral binnen de vrienden- en familiekring een deugd doen.

 

Bron: DailyMail