Mannen met littekens

geroosterde venkel

Ben je op zoek naar een vluggertje? Dan val je vast en zeker voor een man met littekens in zijn gezicht. Mannen met littekens hebben namelijk een grote aantrekkingskracht op vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van universiteiten in Liverspool en Stirling onder 220 proefpersonen.

One night stand
Aan de proefpersonen werd gevraagd om foto’s van mannen en vrouwen te beoordelen op aantrekkelijkheid. Op een aantal van deze foto’s waren met behulp van computers littekens op het gezicht aangebracht. En wat blijkt? Vrouwen kozen massaal voor mannen met een litteken in het gezicht. Vooral voor een one night stand bleken deze mannen erg in trek.

Lange relaties
Vrouwen vallen waarschijnlijk op mannen met littekens in het gezicht, omdat deze wijzen op mannelijk gedrag en een spontane persoonlijkheid. Toch hebben vrouwen voor een lange relatie de voorkeur voor een man zonder litteken.

Littekens
Niet alle littekens op het gezicht hebben het gewenste effect, zoals littekens die sporen van puistjes achterlaten en littekens van chirurgische ingrepen. Wij vrouwen hebben wel geluk, want mannen laten zich niet zo beïnvloeden door littekens.

Bron: Nu.nl