Mannen over seks

geroosterde venkel

Een Amerikaans onderzoek onder 50.000 mannen van vier verschillende nationaliteiten bewijst dat mannen nog steeds vinden dat ze te weinig seks krijgen.

Benieuwd naar de overige resultaten? Hieronder zetten we de leukste, grappigste en meest verassende op een rijtje.

Belang van seks
Fijne en regelmatige seks is voor 51% van de mannen cruciaal in een goede relatie. Seks moet wel vanzelf tot stand komen. Slijmen of vleiende woorden spreken komt gelukkig weinig voor. Zo zegt maar 8% van de ondervraagden weleens tegen een vrouw gezegd te hebben dat hij van haar houdt om zo seks te krijgen. 53% zou dit nooit doen.

Hoeveelheid seks
Dat mannen veel waarde hechten aan seks is geen voorpagina nieuws. Toch is 46% van de mannen niet tevreden met hun seksleven. De belangrijkste reden hiervoor is, niet verassend, de hoeveelheid seks in de relatie. Of beter gezegd: het gebrek daaraan.

33% zegt een aantal keren per week seks te hebben, maar 28% is maar één keer per maand actief in de slaapkamer. Volgens de enquête zou 23% van de mannen dan ook willen dat hun vrouw of vriendin vaker zin heeft in seks.

Veiligheid
47% van de mannen gebruikt condooms tijdens de seks. De op één na populairste anticonceptie is de pil (10%). Als er een mannelijke variant van de pil zou bestaan, dan zou 60% van de mannen deze slikken in plaats van condooms.

Orgasme
Een orgasme faken kun je beter niet doen bij een man. Maar liefst 80% zou het erg vinden als zij erachter zouden komen dat hun sekspartner doet alsof ze klaarkomt. Als reden noemen zij dat ze het erg vinden dat ze de vrouw niet goed kunnen bevredigen en dat ze het als liegen beschouwen. Maar de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Mannen (50%) faken ook!

Vreemdgaan
Dat mannen vaak vreemdgaan lijkt een vooroordeel te zijn. 35% van de mannen zegt namelijk niet vreemd te gaan ook al zouden ze de zekerheid hebben dat hun vriendin of vrouw daar nooit achterkomt. Ze zouden wel in de verleiding komen, maar vreemdgaan gaat tegen hun normen en waarden in. Ook respecteren ze hun partner te veel om er een maîtresse op na te houden.

Aantal sekspartners
Mannen vermenigvuldigen hun sekspartners met 4 en vrouwen delen ze door 2. Tenminste dat wordt al jaren beweerd. Toch zegt 47% van de ondervraagden niet te liegen over het aantal sekspartners dat hij heeft gehad. Als mannen wel liegen dan doen ze dat uit privacy overwegingen. Het gaat een ander namelijk niet aan hoeveel verschillende vrouwen ze hebben “gehad”.

Fantasieën
Iedereen fantaseert weleens. Seks met die klusjesman, een triootje of seks buiten de deur zijn slechts een aantal voorbeelden. 57% van de mannen bespreekt zijn seksuele fantasieën met zijn vriendin of vrouw. Erg opvallend: maar liefst 44% heeft in het verleden gefantaseerd over seks met een goede vriendin van hun partner. Sommige mannen proberen zich in te houden, maar nog eens 26% van de mannen heeft die fantasieën regelmatig. Zouden ze dat ook bespreken met hun vriendin of partner?

Stille wensen
Mannen hebben ook hun onzekerheden. Vooral de lengte van hun penis is nog steeds een belangrijk punt voor mannen. 56% zou dan ook hun penis groter maken als die mogelijkheid er was. Grappig: 1% zou hem kleiner willen maken.

Een triootje (61%) of seks met een collega (46%) staan hoog op het wenslijstje van de ondervraagden. 20% van de mannen heeft geen interesse in een triootje.

Vrouwen
Relatiemateriaal moet aan wel heel opvallende eisen voldoen bij mannen. Op de vraag: hoeveel sekspartners mag jouw vriendin maximaal hebben gehad om je nog op je gemak te voelen bij haar? antwoordde 41% maximaal 5! Een verbazingwekkende 33% antwoordde maximaal 10. 8% van de mannen wil zelfs dat hij haar eerste is…

Qua borsten is de cup C bij mannen favoriet (53%). Een cup B scoorde 16% en 17% van de ondervraagden vindt de cupsize helemaal niet belangrijk. Een kleine 35% zou graag de grootte van de borsten van zijn partner veranderen. De rest is tevreden.

(bron: Askmen.com)