Mannen & ups en downs

geroosterde venkel

Je herkent het vast wel: jij maakt je druk om de kleinste dingen, terwijl het je vriend allemaal niet zoveel uit maakt. En je hebt vast ook wel eens het gevoel dat je het sneller door hebt wanneer er iets mis is in jullie relatie, dan andersom.

Vrouwen staan er om bekend sneller negatieve gevoelens te hebben in een relatie dan mannen. Mannen worden er dan ook vaak door hun vriendin van beschuldigd onverschillig te zijn. En ondertussen zit de vrouw zich alleen maar zorgen te maken en zichzelf op te vreten Maar… er is ‘goed’ nieuws!

Jonge, ongetrouwde mannen lijken namelijk stiekem het meest te lijden onder ups en downs. Dit komt omdat ze als ze jong zijn psychisch slechter bestand zijn tegen de emotionele ups en downs in een liefdesrelatie dan vrouwen.

Dit past natuurlijk helemaal niet bij de stereotypen die we hebben van de gevoelige vrouw en de onverschillige man. Hoe kan het dan toch zo zijn? Waarschijnlijk omdat een vriendin voor mannen de enige is met wie ze een intieme band hebben.

Bij vrouwen is dit juist andersom. Ze hebben vaak een heel netwerk van vrienden en familie met wie ze ook intiem zijn en gevoelens delen. Vrouwen vinden het ook belangrijk dat ze een relatie hebben en daarbij speelt de kwaliteit van de relatie een minder grote rol. Zij zijn pas depressief als ze geen relatie hebben.